Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kauza Salmanovovci: Policajná razia prekutrala liehovar
Zdielať na

Kauza Salmanovovci: Policajná razia prekutrala liehovar

ŠAMORÍN / V liehovare, ktorý donedávna patril Salmanovovcom, vykonali v pondelok popoludní raziu. Či nejako priamo súvisí s obžalovaným, zatiaľ nie je známe a finančná správa o prípade hovoriť nechce.

Alexander Salmanov v destilérke v súčasnosti už nefiguruje. Obhajca Salmanovovcov Viktor Križiak si ale myslí že celá razia bola účelná a má opäť vykresliť obžalovaných len v negatívnom svetle.

Súd rozhodne

"O tomto zásahu som sa dozvedel dodatočne. Mám za to, že záťah na firmu Salmanovcov má prispieť k navodeniu negatívnej atmosféry voči týmto ľuďom aj v súvislosti s rozhodovaním Najvyššieho súdu," uviedol obhajca.

Finančná správa raziu v liehovare nepoprela, na vyjadrenia je však skúpa. "Finančná správa vykonala svoju činnosť presne v medziach zákona," konštatuje hovorkyňa Patrícia Macíková.

Sloboda či väzenie

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal pred viac ako týždňom sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu. Ten prepustil obžalovaných na slobodu. Najvyšší súd by už mal mať spis a v priebehu týždňa by mal rozhodnúť či pôjdu na slobodu.

"Orgány činné v trestnom konaní v tomto vyvolávajú panický strach, že osoby Salmanovovcov škodia Slovenskej republike," dodáva Križiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy