Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Na poli našli mŕtveho muža. Má ísť o bývalého šéfa takáčovskej bezpečnostnej služby
Zdielať na

Na poli našli mŕtveho muža. Má ísť o bývalého šéfa takáčovskej bezpečnostnej služby

STUPAVA / Bývalý šéf takáčovskej súkromnej bezpečnostnej služby je mŕtvy. V Stupave ho našli zastreleného. Informáciu ako prvý priniesol portál Startitup. Ide tak o ďalšiu smrť muža, ktorého spájali s gangom takáčovcov.

Ako informoval Startitup, telo 66-ročného Daniela Černušku našli v poli za bytovým domom na okraji Stupavy. Políciu mala privolať jeho manželka, ktorá počula výstrely.

​Niekdajší policajt či bývalý šéf súkromnej bezpečnostnej služby B.O.B. Security Daniel Černuška sa viackrát objavil na známych pojednávaniach v súvislosti s takáčovcami. Jeho meno sa skloňovalo aj v uznesení o vzatí do väzby exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Medzi rokmi 2005 až 2021 riadil súkromnú SBS-ku s napojením na vtedajšieho šéfa gangu Ľubomíra Kudličku. To, že by sa s Kudličkom poznal, potvrdil v minulosti portálu Aktuality.sk. Sám však výpalníctvo v prospech takáčovcov odmietal.

Podľa medializovaných informácii mal 66-ročný Černuška v nočných hodinách obrátiť zbraň proti sebe. "Daný prípad je v štádiu po začatí trestného stíhania," informovala Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. "V sobotu v noci sme na miesto vyslali ambulancie RLP a RZP. Muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a lekár musel konštatovať smrť," priblížila Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Smrť Daniela Černušku prichádza len pár mesiacov po tom, čo ho Národná kriminálna agentúra obvinila zo založenia, zosnovania či podpory zločineckej skupiny. Zarážajúce na prípade je, prečo aj po obvinení mal legálne držanú zbraň pri sebe.

Nie je však jediný, ktorý je spájaný s takáčovcami a siahol si na život. Bývalý člen SIS František Bohm, ktorý patril medzi kľúčových svedkov, sa zastrelil vo svojom dome. Skutok vyvolal polemiku zaisťovania zbraní. A o svoj život prišli aj iní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy