Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podnikatelia za mrežami. Najvyšší súd poslal Salmanovovcov do väzby
Zdielať na
Krimi

Podnikatelia za mrežami. Najvyšší súd poslal Salmanovovcov do väzby

BRATISLAVA / Podnikatelia Salmanovovci napokon predsa len idú za mreže. O ich umiestnení do väzby rozhodol Najvyšší súd. Priťažili im nové svedectvá o tom, že mali podplácať daňových úradníkov.

Otec so synom prišli na Najvyšší súd vyobliekaní a bez batožiny. Zrejme rátali s tým, že ich senát ponechá na slobode. Tvrdili, že obvinenia vykonštruoval ich bývalý spoločník. Počas čítania rozhodnutia sa už ale zomkli k sebe.

Potopila ich zamestnankyňa daňového úradu

Po dvoch hodinách senát Najvyššieho súdu SR rozhodol. Podnikatelia Salmanovovci idú do väzby, každý do iného ústavu. Zavážilo najmä nové svedectvo zamestnankyne daňového úradu. Ide o ženu, ktorej podľa obvinení mali ponúknuť 290 tisíc eur, ak im pomôže získať nadmerné odpočty DPH. Podľa prokuratúry jej napokon reálne vyplatili  50 tisíc. V piatok vypovedala na polícii a sama je stíhaná.  Podnikatelia podľa súdu nemôžu ostať na slobode, aby  neovplyvňovali ďalších svedkov. "Zatiaľ to dôvodné podozrenie, že sa skutok stal, je tu, zdôrazňuje sudca Najvyššieho súdu SR. "Nakoľko v piatok, minulý týždeň, vyšli na svetlo ďalšie skutočnosti, môžem prejaviť zadosťučinenie, že ich súd v plnom rozsahu akceptoval," konštatuje prokurátor.

Za mreže ich poslali nové dôkazy

Sergej a Alexander boli v súdnej sieni aj minulú stredu. Špecializovaný trestný súd ich ale do väzby nevzal, keďže video, ktoré ich malo usvedčovať, vzniklo nezákonne. Situáciu zmenili až nové dôkazy. Podnikateľov zatkli minulý týždeň pár hodín po vražde právničky Kolesárovej. Tá podnikala s rovnakým mužom ako Salmanovovci. "Túto súvislosť v tomto konaní zatiaľ nepreukazujeme," poznamenáva prokurátor.


Samotní obvinení nemali možnosť vyjadriť sa, keďže ich odviedla justičná stráž. Manželka mladšieho z nich minulý týždeň zaslala médiám stanovisko, v ktorom hovorí o pošpinení a diskreditácii rodiny.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy