Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Násilná smrť právničky Kolesárovej (†35). Súvisí s jej prácou?
Zdielať na

Násilná smrť právničky Kolesárovej (†35). Súvisí s jej prácou?

BRATISLAVA / Prípad dobodanej právničky Ľubice Kolesárovej prevzala Národná kriminálna agentúra. Tá sa zaoberá najzávažnejšími formami kriminality -vrátane organizovaného zločinu. Nitky tak zrejme smerujú k právničkiným pracovným a podnikateľským aktivitám.

Polícia prípad vyšetruje ako zabitie

Polícia v pondelok vyšetrovala smrť právničky ako ublíženie na zdraví. Dnes ju však Národná kriminálna agentúra vyšetruje ako zabitie. Nie je však vylúčené, že prípad neskôr prekvalifikujú na vraždu.

Takmer s určitosťou ale možno povedať, že nešlo o lúpež, keďže na mieste ostala Kolesárovej kabelka, peňaženka aj osobné veci. Núkajú sa viaceré verzie, no policajné prezídium zatiaľ poskytuje len minimum informácií.
Ľudia z právničkinho okolia hovoria o sporoch s Balkáncami, ale aj o možných tlakoch v prípade Mikuláša Varehu, ktorého zastupovala v minulosti.  

Brutalita a násilnosť zarážajú

Z obchodného registra vyplýva, že Kolesárová figurovala vo viacerých spoločnostiach, kde mali podiel firmy so sídlami v daňových rajoch ako Cyprus a Maršalové ostrovy. Kolesárovej spoločníkom bol zas podnikateľ Somorovský, ktorý mal spory s ruskými podnikateľmi Salmanovcami. Polícia ich pritom v pondelok zatkla pre podozrenie z daňových podvodov. Odmieta však, že by to súviselo so smrťou právničky.

Na prípade zaráža najmä jeho násilnosť a brutalita. Bezpečnostný analytik, ktorého sme oslovili nevylučuje, že obeť mala pôvodne dostať len príučku, no vec sa vymkla spod kontroly. Surový útok mohol zároveň slúžiť ako výstraha pre ďalších, ktorí môžu byť vo veci zainteresovaní.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy