Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragédia na rebríku: Otca dvoch detí zasiahol pri práci prúd
Zdielať na

Tragédia na rebríku: Otca dvoch detí zasiahol pri práci prúd

Zdroj: TV JOJ

RUDNO NAD HRONOM / Otec dvoch detí opravoval elektrinu v jednom z rodinných domov v Rudne nad Hronom. Priamo na stĺpe ho zasiahol elektrický prúd. Na zem ho zložili hasiči, ale žiaľ prvá pomoc už bola zbytočná.

Ochotne pomáhal každému, ako zručného elektrikára ho poznalo celé Rudno nad Hronom. Aj dnes opravoval 37-ročný muž elektrinu v jednom z rodinných domov, náhle však došlo k nešťastiu. Na stĺpe ho zasiahol prúd. Údajne najskôr vypol poistky a potom mal na stĺpe prestrihnúť káble. Bol skúsený, čo sa presne odohralo a prečo ho zasiahol prúd, nateraz známe nie je.

Zosnulý muž pravidelne pomáhal ľuďom v dedine

Telo muža museli dávať dolu hasiči z Novej Bane. Časť ulice je ohradená. Na mieste je aktuálne polícia, ktorá prípad vyšetruje. Ako uviedli hasiči, muža sa podarilo zložiť a odovzdali ho posádke záchrannej zdravotnej služby. Na mieste podľa informácií z HaZZ zasahovalo osem príslušníkov s jedným vozidlom. 

Hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová potvrdila úmrtie 37-ročného muža, ktorého počas prác na elektrickom stĺpe vysokého napätia pri výmene elektrickej prípojky k rodinnému domu pravdepodobne zasiahol elektrický prúd. "Poverený príslušník z Novej Bane začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie a v prípade bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva," dodala Faltániová.

"Je to strašné, bežne tu s elektrinou pomáhal ľuďom," povedala miestna obyvateľka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy