Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nejasný prípad: Mladíka mal zabiť jeho vlastný priateľ, vinu odmieta
Zdielať na

Nejasný prípad: Mladíka mal zabiť jeho vlastný priateľ, vinu odmieta

PREŠOV / Na prešovskom súde sa blíži k záveru zamotaný prípad zabitia. O život prišiel mladý muž, obžalovaný je priateľ obete. Ten pred súdom priznal, že spolu žili sedem rokov a mali intímny vzťah. Zodpovednosť za jeho smrť ale odmieta.

​"Nič som nespravil, mám čisté svedomie," povedal obžalovaný Martin. K smrti 29 ročného muža z Nitry došlo v byte na piatom poschodí na jednom z prešovských sídlisk. Pitva odhalila viacero zranení a polícia vtedy začala v prípade trestné stíhanie pre zločin zabitia. Obvinenie padlo na človeka, ktorý bol aj jeho partnerom. K úmrtiu došlo v byte u jeho mamy, on však vinu za jeho smrť odmieta. Ráno sa zobudil na to, že jeho priateľ ťažko dýcha.

Obžalovaný tvrdí, že je nevinný

"Prevrátil som ho na bok, on vyvrátil krv a hneď som volal záchrannú službu," dodal obžalovaný. V prípade zabitia už pred súdom padli záverečné reči. Prokurátorka trvá na obžalobe. "Obžalovanému by mal súd uložiť nepodmienečný trest odňatia slobody na dolnej hranici trestnej sadzby," povedala prokurátorka. 

Obhajoba počas procesu poukázala na to, že polícia neskúmala matku obžalovaného, ktorá je už dnes po smrti. Polícia sa podľa obhajoby nezaoberala ani tým, či nebohý Michal nevyšiel z bytu von a zranenia, ktoré mal, mu nemohli byť spôsobené inde. Prokurátorka má však na prípad jasný názor. "Z dôkazov vykonaných v rámci prípravného konania možno ustáliť záver, že to bol práve obžalovaný, ktorý spôsobil poškodenému ujmu na zdraví. Tá mala za následok jeho smrť," dodala. 

"Neviem, čo na to povedať. Snažil som sa, keď som zistil, že je zle, aby som mu pomohol, aby som ho zachránil," vyjadril sa obžalovaný. V procese sa po záverečných rečiach očakáva už len rozsudok. Ten by mal padnúť budúci týždeň. Obžalovaný zo súdu odkráčal potom, ako dostal právo posledného slova. "Som nevinný, za pol roka som prišiel o dvoch najdôležitejších ľudí v mojom živote," zneli jeho slová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy