Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Do školy násilne vnikol neznámy muž. Gymnázium museli evakuovať
Zdielať na

Do školy násilne vnikol neznámy muž. Gymnázium museli evakuovať

LITVÍNOV / Do budovy gymnázia v Litvínove vnikol neznámy muž. Polícia musela začať s evakuáciou. V pohotovosti boli všetky zložky integrovaného záchranného systému a na miesto dorazil aj pyrotechnik.

Evakuovaná bola celá škola

​Na políciu sa obrátilo vedenie gymnázia v Litvínove okolo pol ôsmej hodiny ráno, keď vnútri budovy objavili niekoľko poškodených dverí. "Páchateľ zničil viac dverí. My sme ráno prišli a zistili sme, že sa niečo deje, tak sme zavolali políciu," uviedol Jan Novák, riaditeľ gymnázia, do ktorého sa neznámy muž vlámal..

Niekto sa vlámal do budovy školy. Nikto nevie, či ide o jedného zlodeja, viac ľudí, či prišiel kradnúť, alebo či je muž ozbrojený. Celá škola sa teda musela evakuovať do pristavených autobusov. "Sanitky, záchranári, policajti boli úplne všade. Bolo ich tam veľmi veľa, až to bolo desivé. Poslali nás ďalej, aby sme neboli v možnej zóne dostrelu a neskôr nás nahnali do autobusov," popísal situáciu jeden zo žiakov gymnázia.

Policajti muža v budove nenašli. Neskôr prišlo hlásenie od mestských strážnikov, ktorí zatkli muža, ktorý sa pokúsil ukradnúť potraviny v obchode a vlámal sa do auta. Ide o podozrivého aj z vlámania sa do školy ."My sme ho obmedzili na osobnej slobode a previezli do policajnej cely," informoval hovorca polície Českej republiky Václav Krieger.

V škole sa malo maturovať

Po troch hodinách opustili budovu pyrotechnici aj kynológ so psom. Žiadne zbrane ani výbušniny systém nenašiel. Študenti a učitelia sa síce vrátili do školy, ale policajný zásah výuku na škole aj tak skomplikoval. "Nebol to dobrý pocit, hneď som si spomenul na ten incident, ktorý sa stal na vysokej škole v Prahe, ale našťastie všetko skončilo dobre," povedal žiak gymnázia. "Vyučovanie to samozrejme veľmi vyrušilo, keďže dnešný deň mal byť maturitný piatok. Požiadame o ďalší termín, ktorý by mal byť nebudúci týždeň," dodal riaditeľ Novák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy