Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Iba 6-ročný chlapček skončil pod vplyvom alkoholu v nemocnici
Zdielať na

Iba 6-ročný chlapček skončil pod vplyvom alkoholu v nemocnici

PANICKÉ DRAVCE / V obci Panické Dravce (okres Lučenec) našli malé deti pri miestnom pohostinstve nedopitú fľašu s tvrdým alkoholom. 6 a 7-roční súrodenci sa z nej napili, vtedy začali problémy.

S fľašou si ich všimla staršia suseda, s ktorou boli v dedine. Tá chlapcov ihneď odviedla k mame. Situácia sa skomplikovala, keď sa deti vrátili domov. Najmladší – iba 6-ročný Daniel bol malátny. Odpadol v náručí mamy. Ihneď volali záchranárov. Chlapček bol chvíľu v bezvedomí. "Keď prišiel domov, dorazilo ho to. Vyvracal sa a dali mu nejaké infúzie. Celý čas som bola pri ňom," reagovala matka maloletého. 

Chlapček je stále hospitalizovaný

"Záchranári dieťa transportovali do nemocnice v Lučenci s diagnózou toxický účinok alkoholu," informovala k prípadu hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová. Z Lučenca ho previezli do banskobystrickej nemocnice. "V organizme intoxikovaného dieťaťa bolo podľa lekárskej správe zistené viac ako 2,5 promile alkoholu. Podľa predbežných zistení hliadky sa mal chlapec napiť z fľaše s alkoholom, ktorú spolu s o rok starším bratom našli pohodenú na ulici," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kovačíková. 

"Všetky deti sa chodia hrať do dediny. Nemajú nechávať takéto fľašky s alkoholom a ešte dokonca otvorené, aby sa k tomu deti dostali," povedala matka opitého chlapca. Podľa jej slov je ona sama úplný abstinent. Policajti prípad zaevidovali, zabezpečili lekársku správu. Chlapček je ešte stále hospitalizovaný v nemocnici. Podľa slov jeho mamy sa má však už oveľa lepšie.

"Volám s ním každý deň, aj dva až trikrát denne. Len dúfam, že bude v poriadku, nič iné ma nezaujíma," vysvetlila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy