Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Salmanovci požiadali o prepustenie z väzby, senát im vyhovel
Zdielať na

Salmanovci požiadali o prepustenie z väzby, senát im vyhovel

BRATISLAVA / Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v stredu podal sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorým prepustil obžalovaných Alexandra S. a Sergeja S. z väzby na hlavnom pojednávaní na žiadosť obžalovaných.

Podal sťažnosť

Obaja obžalovaní sa o prepustenie z väzby usilovali už niekoľkokrát. Vždy sa však do svojej väzobnej cely nakoniec vrátili a to pre možné ovplyvňovanie svedkov. V stredu ich žiadosti senát špecializovaného trestného súdu vyhovel.

"S rozhodnutím sudcu sa nestotožňujem zvlášť za situácie, ktorá naposledy vznikla dňa 22. 5. 2014 na hlavnom pojednávaní, na ktorom obžalovaný Sergej S. verbálnymi a neverbálnymi prejavmi hrozil svedkyni Márii Z. priamo počas jej výsluchu," vyhlásil dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

V stredu vypočuli posledného kľúčového svedka, preto súd mohol žiadosti vyhovieť kladne. Aj advokát obžalovaného považuje rozhodnutie súdu za kladné. "Takýto postup už avizoval najvyšší súd, že dôvod kolúznej väzby zanikne po vypočutí týchto svedkov," dodáva Viktor Križiak.

Proti rozhodnutiu podal sťažnosť prokurátor špeciálnej prokuratúry, pretože aj keď svedkov vypočuli, vyhrážky zo strany Sergeja Salmanovova sú dôvodom na trvanie väzby.

"Zvlášť na situáciu, ktorá vznikla minulý týždeň na hlavnom pojednávaní. Obžalovaný Sergej S. hrozil verbálnymi i neverbálnymi vyhrážkami svedkyni Márii Z. priamo počas jej výsluchu," ozrejmuje Jana Tökölyová, hovorkyňa špeciálnej prokuratúry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy