Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hasiči zasahovali pri požiari vetroňa. Hlásia jednu obeť
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari vetroňa. Hlásia jednu obeť

MARTIN / V sobotu 4. mája večer zahynul po páde vetroňa skúsený pilot, ktorý lietal aj na veľkých dopravných lietadlách. Jeho vášeň v podobe bezmotorových lietadiel sa mu ale stala osudnou. Prečo sa jeho stroj v Martine neďaleko sídliska Košúty zrútil, sa snažia zistiť vyšetrovatelia.

Hovorkyňa dodala, že na linku 155 zavolali hasiči. Na miesto nehody vetroňa vyslali ambulancie rýchlej zdravotnej i lekárskej pomoci. Žilinská krajská hovorkyňa hasičov Mária Pohanková Zahatlanová konkretizovala, že vetroň spadol na trafostanicu. "Na mieste nehody aktuálne zasahuje osem hasičov zo staníc v Martine a v Žiline s tromi kusmi techniky," povedala pre TASR.

Obeťou nehody je zhruba 62-ročný muž. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová. "Záchranári mohli na mieste, žiaľ, už len skonštatovať exitus," dodala hovorkyňa.

Chcel sa venovať výcviku 

Miloval lietanie, venoval sa mu celý život. Jeho tragický odchod potvrdil na sociálnej sieti aj klub ktorého bol členom. Poki ako ho volali kamaráti sa chcel venovať výcviku mladých v bratislavskom airoklube, jeho plány zmarila tragédia. Zahynul v troskách svojho vetroňa s ktorým sa zrútil neďaleko letiska v Tomčanoch, kde mal pristávať.

K pádu bezmotorového lietadla došlo podľa prvotných informácií z tiesňovej linky 112 v sobotu 4. mája v katastri mesta Martin. "Po páde sa malo lietadlo vznietiť," priblížila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová s tým, že na miesto nehody smerovali aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru.

Situáciu na mieste komplikoval požiar. Zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia začala trestné stíhanie za prečiny usmrtenia, všeobecného ohrozenia a tiež poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. "Ďalšie okolnosti a príčiny pádu bezmotorového lietadla sú predmetom vyšetrovania," podotkla Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy