Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V rieke našli ľudskú hlavu. Otrasný nález vyšetrujú kriminalisti
Zdielať na

V rieke našli ľudskú hlavu. Otrasný nález vyšetrujú kriminalisti

PLZEŇ / Policajti v Plzni vylovili v piatok popoludní z rieky ľudskú hlavu. Nateraz preverujú verziu, že mohla patriť slovenskému občanovi. Malo by ísť o bezdomovca, ktorého vlani zavraždili veľmi brutálnym spôsobom.

Miesto anglického nábrežia rieky Radbuzy uzavrela polícia. Riekou sa brodia kriminalisti a pátrajú po ďalších stopách - v rieke našli ľudskú hlavu. Objavila ju svedkyňa, ktorá ihneď kontaktovala tiesňovú linku polície. "Slovenská turistka zaslala na sociálnu sieť fotografie s popisom miesta. Uviedla, že v rieke sa nachádza niečo, čo sa podobá ľudskej lebke," priblížila hovorkyňa polície Plzeň Eva Červenková. Ľudskú hlavu v značnom štádiu rozkladu budú analyzovať experti. Pokúsia sa určiť, komu ľudský pozostatok patrí a kde obeť zomrela. Budú zisťovať aj fakt či bola osoba zavraždená. 

"Preverujeme nález ľudských pozostatkov, ktoré boli nájdené v rieke," informovala hovorkyňa polície ČR Dagmar Brožová. Všetko nasvedčuje faktu, že hlava by mohla byť chýbajúcim kúskom skladačky v prípade vraždy slovenského bezdomovca. Žil v týchto miestach a hovorili mu Čobol. Bol brutálne zavraždený, mal odrezanú hlavu, genitálie a porezaný chrbát. Telo bolo nájdené o pár metrov ďalej u rieky Berounky. Hlavu sa vtedy nepodarilo nájsť. Polícia zatiaľ nemôže s istotou potvrdiť, že hlava patrila práve Slovákovi. 

"Prešetrujeme túto udalosť. Prípadom sa zaoberajú plzenskí kriminalisti," povedala Brožová. Za vraždu bezdomovca už bol obvinený muž, ktorý sa s ním často stretával. V prípade odsúdenia za trestný čin vraždy mu hrozí až doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy