Zatiahnuté
20°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Tragická dopravná nehoda: Zrazilo sa osobné auto s motorkou
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Zrazilo sa osobné auto s motorkou

PREŠOV / V utorok 30. apríla popoludní došlo k vážnej dopravnej nehode za Prešovom smerom na Kapušany. Zrazilo sa osobné vozidlo vedené 39-ročným mužom s motorkou, ktorej vodičom bol 29-ročný muž. Uviedla to polícia Prešovského kraja na svojich sociálnych sieťach.

Stalo sa to na štvorprúdovke za Prešovom. Vodič za volantom auta sa chcel otočiť. Od Kapušian smerom do Prešova smeroval na motorke vodič a došlo k zrážke. "Oni nám dali prednosť. My sme dali smerovku, manžel sa len chcel otočiť," uviedla manželka vodiča osobného auta. Vodič motocykla spadol po zrážke na zem. Na pomoc mu pribehli aj náhodní okoloidúci. Už tí mu poskytli umelé dýchanie a masáž srdca. V oživovaní dlhé minúty pokračovali aj privolaní záchranári. Žiaľ jeho zranenia boli veľmi vážne.

Motorkár nehodu neprežil

"Na miesto nehody sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci," uviedla hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. "Zasahujúci hasiči asistovali posádke pri resuscitácii," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová. "Napriek snahe záchranárov, žiaľ 29-ročný muž zraneniam podľahol," informovala Klimešová 

"Vodič osobného motorového vozidla bol podrobený dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. Polícia na mieste dokumentuje dopravnú nehodu. Bude skúmať jej presnú príčinu, ako aj mieru zavinenia jej účastníkov." informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského zastupiteľstva Policajného zboru Prešov. Nehoda ešte viac skomplikovala premávku v popoludňajšej dopravnej špičke. Vodiči museli rátať so zdržaním. Príčina, ako aj okolnosti nehody sú v predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy