Zatiahnuté, dážď
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Desivý prípad vraždy Andrey Vlčekovej: Kauza sa už blíži ku koncu, súd vypočul posledných svedkov
Zdielať na

Desivý prípad vraždy Andrey Vlčekovej: Kauza sa už blíži ku koncu, súd vypočul posledných svedkov

PEZINOK / Matku svojich detí mal ubiť na smrť a rozpustiť v sude s kyselinou. Podnikateľ Miroslav Vlček sa pre vraždu bývalej manželky znovu posadil na lavicu obžalovaných. Kauza sa už blíži ku koncu, súd vypočul posledných svedkov.

Andrea Vlčeková zmizla ešte v roku 2016. Uniesli ju spred škôlky v Hlohovci, kde ráno zaviezla mladšieho syna. Za únosom má stáť trojica mužov. Andreu mali naložiť do auta a odviezť do skladu, kde neskôr prišiel aj Miroslav Vlček. Ten ju mal v sklade biť reťazou a nakoniec zavraždiť.

Práve jeden zo svedkov vypovedal, že v deň únosu Andrey videl pred škôlkou stáť dvoch maskovaných mužov v tmavom oblečení. Druhý svedok, ktorého navrhla obhajoba, zas sedel v base s jedným z únoscov mladej mamičky. Za mrežami mal svedka nahovárať, aby sa aj on podieľal na únose Andrey. "Evidentne klamal a chceme tým preukazovať hlavne to, že boli svedkovia v tomto konaní pripravovaní políciou na to, aby vypovedali proti obžalovanému," uviedol obhajca Dušan Jóža. 

"Táto výpoveď naozaj nie je nijako relevantná pre uznanie viny. Tento svedok nie je mimoriadne dôveryhodný. Obhajoba má právo navrhovať dôkazy. Súd posúdi, ktoré vykoná," zhodnotil prokurátor GP Daniel Lipšic. Po hlavnom pojednávaní sa rozhodovalo ešte aj o Vlčekovej žiadosti o prepustení z väzby na slobodu. Súd mu ju zamietol. 

Dokazovanie v tejto kauze je už takmer na konci. 30. mája majú odznieť ešte záverečné reči a po nich prípadne ešte aj rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy