Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Desivý prípad vraždy Andrey Vlčekovej: Pred súdom vypovedali znalci
Zdielať na

Desivý prípad vraždy Andrey Vlčekovej: Pred súdom vypovedali znalci

PEZINOK / Matku svojich dvoch synov mal najskôr zbiť, potom zabiť a nakoniec vložiť do sudu s kyselinou. Miroslava Vlčeka vinia z úkladnej vraždy bývalej manželky. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračovalo hlavné pojednávanie. Na podrobnosti brutálneho činu sa pozreli znalci.

Po tom, čo sa Miroslav Vlček posadil na lavicu obžalovaných, dala sudkyňa slovo prizvaným znalcom. Ako prvá vypovedala dvojica mužov z odboru zdravotníctva a farmácie. Na starosti mali analýzu stôp, ktoré sa našli na sklade vo Veľkých Ripňanoch v plastovom sude s kyselinou. Práve v ňom mali vyšetrovatelia nájsť kľúčové dôkazy, ako napríklad zubné plomby, ktoré mali patriť zavraždenej Andrey Vlčekovej. "Prakticky všetkých 8 identifikovaných výplní, sedí so zdravotnou dokumentáciou. Vďaka tomu, že pacientka podstúpila liečbu strojčekom, tak tá dokumentácia je obsiahla, kvalitná," informoval súdny znalec Andrej Turzo.

Prvýkrát v histórii slovenskej kriminalistiky sa pritom podarilo stotožniť pozostatky obete na základe zubných plomb. Podľa znalcov sa v sude s kyselinou nachádzali niekoľko rokov. "Znalci vypovedali, že tá totožnosť zubných plomb je jedinečná a identifikácia na ich základe je na úrovni identifikácie DNA alebo daktyloskopie. To znamená, že je mimo akúkoľvek pochybnosť, že fotokompozitné výplne nájdené v plastovom sude patrili poškodenej Andrey Vlčekovej," uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Andreu Vlčekovú pritom uniesli ešte v decembri 2016 traja muži spred škôlky v Hlohovci. Do auta ju mal naložiť dnes už odsúdený Vojtech Olle, ktorý sa ku skutku aj priznal. Objednať si to mal jej exmanžel Miroslav Vlček, ktorý však stále tvrdí, že nič také nespáchal, lebo nemal na to dôvod. Na prípad sa preto na súde pozreli aj znalci z odboru psychológie a psychiatrie.

Podľa nich mohol mať motív zištný - a teda získať späť majetok a tiež motív pomsty. "Znalci konštatovali, že jeho resocializačná prognóza je v zásade negatívna. Takže po tomto ich výsluchu už mám jednoznačnejšiu predstavu o tom, akú výšku trestu budem navrhovať po skončení dokazovania," priblížil Lipšic. Ďalšie pojednávanie bude pokračovať 21.februára. Miroslavovi Vlčekovi hrozí až doživotný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy