Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kľúčový svedok vraždy Andrey Vlčekovej: Prosila ma, nech ju neopúšťam
Zdielať na

Kľúčový svedok vraždy Andrey Vlčekovej: Prosila ma, nech ju neopúšťam

PEZINOK / Uniesli sme ju spred škôlky, naložili násilím do auta a odvliekli do skladu. Na súde vypovedal kľúčový svedok v kauze vraždy Andrey Vlčekovej. Vojtech Olle opísal detaily z osudného dňa. Matka dvoch detí bola nakoniec zavraždená mimoriadne brutálnym svedok spôsobom. Jej pozostatky z rozpusteného tela našli po rokoch v sude s kyselinou.

​Vojtech Olle - kľúčový svedok v kauze Andrey Vlčekovej. Za jej únos sedí v base, dostal 6 rokov a 8 mesiacov. Poznať sa s Vlčekom mali roky, jej únos mali dohodnúť ešte keď sedeli v base. "Môj klient od začiatku hovorí, že sa s týmto svedkom nepozná, nikdy sa spolu nedohodli a na ničom sa nedohodli," uviedol Dušan Jóža, obhajca Miroslava Vlčeka.

"Vnímam to ako účelovú obhajobu. Ja dnes (7. 12.) predložím súdu listinný dôkaz z Ústavu na výkon väzby v Bratislave, ktorý potvrdzuje že v roku 2015 boli spoločne vo výkone väzby a boli na spoločnom oddiele," priblížil špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Olle si mal na pomoc zohnať ďalších dvoch kumpánov. Koncom roku 2013 ju uniesli spred škôlky v Hlohovci. Po ceste sa Andrei ešte podarilo zatelefonovať. Od tohto momentu ju hľadali.

​Vojtech Olle strávil s unesenou Andreou Vlčekovou v hangári v Ripňanoch niekoľko hodín. Fajčili tam spolu cigarety a dokonca mu Andrea ponúkala aj 100-tisíc eur, ak ju pustí.

Olle začal byť nervózny, pretože Vlček nechodil. Vraj si robil alibi. "To znamená, že bude pod kamerami, bude v nejakej kaviarni v meste Hlohovec, aby ho nespájali so samotným únosom. Predpokladám, že preto trvalo niekoľko hodín, kým sa obžalovaný presunul do skladov, kde podľa obžalobnej verzie bola potom poškodená zavraždená," ozrejmil Lipšic.

Keď konečne prišiel, Andrei mal po pár fackách dať podpísať papiere. Potom vytiahol reťaz. "Reťaz mala priemer ako bežná záhradkárska. Očko mohlo mať nejaké dva centimetre a reťaz mala 1,5 metra určite. Bum prehodil normálne cez ňu, stiahol to silno a pricvakol zámkou," priblížil Olle.

​Padnúť mali aj ďalšie facky. Olle mal Vlčeka ešte chytiť za kabát so slovami, že papiere ti už podpísala. "Odíď, kým môžeš, povedal. Pozeral som na ňu, ona plakala, dole hlava a otočil som sa. On vytiahol z vačku obálku a ona kričala niečo ako neodchádzaj, neopúšťaj ma," uviedol Olle. Za únos mal dostať 30-tisíc eur. Časť peňazí mal dať kumpánom. "Jeho názor je taký, že svedok klame," uviedol Vlčekov advokát Jóža.

Pozostatky nebohej našli policajti až o niekoľko rokov od jej zmiznutia. Vlček ho mal rozpustiť v plastovom sude s kyselinou. Na dne našli kľúčové dôkazy, ako Andreine zubné plomby, náušnice, či vlasy. Za vraždu hrozí Vlčekovi doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy