Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prokurátor podal obžalobu na Miroslava Vlčeka. Exmanželku mal zavraždiť a telo rozpustiť v kyseline
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na Miroslava Vlčeka. Exmanželku mal zavraždiť a telo rozpustiť v kyseline

PEZINOK / Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal obžalobu na Miroslava Vlčeka z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Obvinený si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Šéf Úradu špeciálnej prokuratúry o tom informoval na tlačovom brífingu vo štvrtok 28. septembra.

Motívom konania Miroslava Vlčeka bola podľa špeciálneho prokurátora pomsta, pretože Andrea Vlčeková vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.

Lipšic priblížil, že dlho sa nevedelo o tom, kde sa nachádzajú telesné pozostatky poškodenej. Pred dvomi rokmi sa pri prehliadke priestorov skladu vo Veľkých Ripňanoch našiel plastový sud. "Bol predmetom veľmi rozsiahleho znaleckého dokazovania a zrejme prvýkrát v histórii slovenskej kriminalistiky sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb," podotkol.

Dôkazmi sú aj výpovede osoby, ktorá sa zúčastnila na únose, ale aj ďalšie svedecké výpovede a znalecké dokazovanie, ktoré podľa špeciálneho prokurátora "mimo rozumnej pochybnosti preukazujú vinu obvineného".

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Včekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Obvinený je stíhaný väzobne.

Matka dvoch malých detí zmizla ešte v roku 2016

Spred škôlky v Hlohovci ju mala uniesť trojica mužov. Andreu mali odviesť za jej exmanželom Miroslavom Vlčekom do hangáru vo Veľkých Ripňanoch. Vlček mal v hangári Andreu priviazať reťazami o stoličku, zbiť ju a prinútiť prepísať podiely vo firmách.

​Dlhé roky sa policajti snažili telo nezvestnej nájsť. To sa im podarilo pred dvoma rokmi. Policajti pri razii v sklade našli okrem kradnutých vecí aj schovaný sud. V sude sa okrem zostatkov našla aj časť vlasov či náušnica. Vlček tvrdí, že s vraždou ani únosom nemal nič spoločné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy