Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Z vraždy obvinili jej exmanžela. Telo Andrey našli rozpustené v kyseline
Zdielať na

Z vraždy obvinili jej exmanžela. Telo Andrey našli rozpustené v kyseline

BRATISLAVA / Posun v prípade brutálnej vraždy Andrey Vlčekovej. Z úkladnej vraždy mamičky dvoch detí obvinili jej exmanžela Miroslava Vlčeka. Zostatky nebohej našli kriminalisti rozpustené v sude s kyselinou.

Andrea Vlčeková, matka dvoch malých detí zmizla ešte v roku 2016. Spred škôlky v Hlohovci ju mala uniesť trojica mužov. Do auta ju mal naložiť Vojtech Olle a Mladen Despotovski. Jozef Péter mal na všetko dohliadať. Andreu mali odviesť za jej ex-manželom Miroslavom Vlčekom do hangáru vo Veľkých Ripňanoch.

Jeden z trojice je už za únos právoplatne odsúdený a k všetkému sa priznal. Ďalší dvaja čakajú na definitívne verdikt Krajského súdu. Vlček mal v hangári Andreu priviazať reťazami o stoličku, zbiť ju a prinútiť prepísať podiely vo firmách.

Dlhé roky sa policajti snažili telo nezvestnej nájsť. To sa im podarilo pred dvoma rokmi. Policajti pri razii v sklade našli okrem kradnutých vecí aj schovaný sud. "Následne bolo zistené, že to je sud, kde sa nachádza kyselina sírová a chlorovodíková. V tomto sude sa našli zvyšky plomby. Bolo zistené, že plomby bez akýchkoľvek pochybností patrili jej. Tá identifikácia je na úrovni DNA," priblížil špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. V sude sa okrem zostatkov našla aj časť vlasov či náušnica. Vlček tvrdí, že s vraždou ani únosom nemal nič spoločné.

Vlčeka za pozbavenie osobnej slobody exmanželky v minulosti odsúdili na 12 rokov. Špeciálny prokurátor ale žiadal o obnovu konania, aby ho mohli obviniť z úkladnej vraždy. "Keďže ide o jeden skutok spolu s tým únosom, tak bolo potrebné zrušiť predchádzajúci rozsudok, aby nám nevznikla prekážka veci rozhodnutej, aby sme ho mohli stíhať aj za úkladnú vraždu," uviedol Lipšic.

Hlohovský podnikateľ je aktuálne vo väzbe. Za vraždu matky svojich detí mu hrozí 25 rokov za mrežami. Vlček by sa za vraždu exmanželky mohol postaviť pred súd ešte do konca roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy