Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Exmanželku mal zavraždiť a jej telo rozpustiť v kyseline. Syn mu praje doživotie
Zdielať na

Exmanželku mal zavraždiť a jej telo rozpustiť v kyseline. Syn mu praje doživotie

PEZINOK / Matku svojich detí mal ubiť a rozpustiť v sude s kyselinou. Hlovecký podnikateľ Miroslav Vlček sa pre vraždu bývalej manželky posadil na lavicu obžalovaných. Motívom brutálnej popravy mali byť spory v rodine či v majetkoch. Vlček sa po rokoch prvýkrát stretol aj so synom Miroslavom. Ten mu za smrť milovanej mamy praje doživotie. Vlček tvrdí, že je nevinný.

​V pondelok 6. novembra sa po rokoch rodina stretla zoči voči s Vlčekom, ktorý ich milovanú dcéru a matku dvoch detí mal podľa obžaloby zavraždiť. Aj oni sú presvedčení že za jej popravou stojí práve on. "Nebolo to dobré, ona sa ho veľmi bála. Bol v base a keď ho pustili na ten mesiac, toto spravil," uviedla matka nebohej.

Andrea Vlčeková zmizla ešte v roku 2016

Uniesli ju spred škôlky v Hlohovci, kde ráno zaviezla mladšieho syna. Za únosom má stáť trojica mužov na čele s už odsúdeným Vojtechom Ollem. Kým Olle sa k všetkému priznal, dvojica vinu odmieta.

Andreu mali naložiť do auta a odviezť do skladu, kde neskôr prišiel aj Miroslav Vlček. "Vojtech Olle podľa mňa vypovedá veľmi detailne - ako prebiehal únos, ako prebiehalo odovzdanie poškodenej obžalovanému v sklade vo Veľkých Ripňanoch. On vypovedá, na akom aute bola unesená, kamerové záznamy to potvrdzujú, pachové stopy to potvrdzujú," priblížil špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Motívom mala byť pomsta

V hangári mal Vlček Andreu priviazať železnými reťazami o stoličku. Mal ju tam biť a donútiť ju, aby podpísala papiere, ktoré sa týkali firmy. "Obžalovaný mal dojem, že jeho bývalá manželka pod cenu prevádzala nehnuteľnosť vo vlastníctve firmy, ktorá bola na ňu napísaná. Tak isto skončil ich osobný život a tak isto poškodená začala vypovedať proti jeho ekonomickej trestnej činnosti," ozrejmil Lipšic.

Od tohto dňa v roku 2016 bola Andrea nezvestná. Pozostatky nebohej našli policajti až o niekoľko rokov od jej zmiznutia. Vlček ho mal rozpustiť v sklade vo Veľkých Ripňanoch kyselinou v plastovom sude. Práve v ňom mali vyšetrovatelia nájsť kľúčové dôkazy ako Andreine zubné plomby, náušnice či vlasy. Za vraždu mu hrozí až doživotie. 

"Môžeme povedať len toľko, že popiera celkovo spáchanie skutku a tvrdenia, ktoré sú v obžalobe. Dokazovanie je len na začiatku a až po vykonaných dôkazoch potom budeme hodnotiť, aký k nim máme postoj," uviedol obhajca obžalovaného Dušan Jóža. 

Vlček vinu odmieta

Obžalovaný a ani prokurátor nemajú záujem o uzavretie dohody o vine a treste. Miroslav Vlček vinu odmieta. "So skutkom nemám nič spoločné," povedal Miroslav Vlček v rámci výsluchu pred senátom. "Nesúhlasíme s tvrdeniami obžaloby, nestotožňujeme sa s nimi," zdôraznil obhajca obžalovaného Dušan Jóža.

Vlček nie je v kontakte so žiadnym so svojich synov, ktorých má s Andreou. "Počkáme si na rozhodnutie súdu, veríme, že súd rozhodne spravodlivo a uloží doživotie," uviedol pre médiá syn obžalovaného, ktorý bol v pondelok predvolaný na výsluch.

V prípade je nariadených aj ďalších osem pojednávacích dní. Zatiaľ posledný termín súdneho procesu je naplánovaný na 22. februára 2024. Miroslav Vlček sa pred Špecializovaný trestný súd opäť postaví v piatok. V tento deň budú vypočutí aj ďalší svedkovia. 

Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu suda

Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb. Miroslav Vlček je vo väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy