Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Tretí raz mu drogy v aute neprešli. Kysučanovi zmiernili trest
Zdielať na

Tretí raz mu drogy v aute neprešli. Kysučanovi zmiernili trest

ŽILINA / Kysučan Martin z obce Podvysoká už pozná svoj trest za to, že prechovával extázu, pervitín aj marihuanu. A určite to nebolo prvýkrát, čo mal problémy s drogami - v minulosti bol za takúto trestnú činnosť už dvakrát právoplatne odsúdený.

​Na súd prišiel z vyšetrovacej väzby, kde sa ocitol po razii v žilinskej mestskej časti Závodie v júli tohto roka. "Naposledy bol pristihnutý, že v aute prevážal drogy," uviedol Dušan Chlapík, obhajca odsúdeného muža. Po naháňačke, pri ktorej vtedy policajtom neušiel, dobrovoľne odovzdal ľadvinku. Kriminalisti v nej objavili to, po čom išli.

"Pri prehliadke vydal štyri striekačky s bielou kryštalickou látkou, tri vrecká so zelenou sušinou a tabletky," upresnila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Muž sa k skutku priznal, oľutoval ho a priznal, že skutok spáchal v krajnej nerozvážnosti.

Nešlo o prvé opletačky s políciou

"V minulosti bol už trestaný za obdobnú trestnú činnosť," dodal obhajca. Kysučan bol trestaný bol dokonca dvakrát. Zakaždým u neho policajti našli pervitín vo veľkom množstve. Pritom druhý raz objavili 1200 dávok metamfetamínu v jeho aute, pretože v ňom havaroval. Prepustili ho na podmienku. 

"Okresný sú d Žilina uznal obžalovaného za vinného zo zločinu a z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, za ich držanie a obchodovanie s nimi," informovala Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu Žilina.

Hrozila mu strata slobody až na 15 rokov. Trest mu bol znížený na 9 rokov a 10 mesiacov vzhľadom na to, že prehlásil svoju vinu. S verdiktom je spokojný prokurátor a aj obžalovaný muž. Rozsudok je právoplatný

Súvisiace články