Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Oklamal ju a prišla o tisícky eur. Seniorku nachytali vďaka novému triku
Zdielať na

Oklamal ju a prišla o tisícky eur. Seniorku nachytali vďaka novému triku

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti pátrajú po mužovi, ktorý okradol 88-ročnú dôchodkyňu. Využil známu legendu o príbuznom, ktorý mal nehodu. Seniorka prišla o tisícky eur aj vďaka novému triku, ktorý podvodníci používajú.

Dôchodkyni na pevnú linku zavolal neznámy muž, ktorý sa predstavil ako policajt. Tvrdil, že jej syn mal autonehodu, pri ktorej sa zranil malý chlapec. Synovi má teraz hroziť niekoľko ročné väzenie. Falošný policajt ale seniorke povedal, že ak zaplatí kauciu vo výške 5-tisíc eur, jej syna prepustia na slobodu. Podvodník použil nový trik, ktorým dôchodkyni znemožnil overiť si či je to naozaj pravda.

Informáciu si overia už neskoro

So seniorkou neustále komunikoval a nedal jej možnosť telefonát ukončiť. Namiesto toho dala do obálky 5-tisíc eur a hodila ju do smetiaka na križovatke ulíc Májková a Blumentálska. Žiaľ, až potom si dôchodkyňa overila, že jej syn žiadnu autonehodu nemal. Policajti teraz pátrajú po mužovi na záberoch. Ak ste ho spoznali, prípadne niekde videli alebo máte informácie o tom, kde by sa mohol zdržiavať, kontaktujte políciu na ktoromkoľvek oddelení alebo na čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy