Skoro jasno
17°
Bratislava
ROZHOVOR: Svedok o prípade Andrey Vlčekovej, ktorú mali rozpustiť v kyseline
Zdielať na

ROZHOVOR: Svedok o prípade Andrey Vlčekovej, ktorú mali rozpustiť v kyseline

PEZINOK / Výpovede svedkov, znalecké posudky, aj kamerové záznamy. To všetko svedčí proti mužovi, ktorý je obžalovaný z úkladnej vraždy bývalej manželky. Andrea Vlčeková zmizla priamo spred budovy materskej školy kam priviezla ich spoločného syna. Na súde sa objavil aj Jozef Péter, ktorý je obžalovaný z únosu mladej ženy.

​Jozef Péter v stredu 10. januára neprišiel na pojednávanie v pozícii obžalovaného, ale svedka. "Ja som svedok, ktorý nič nevidel, nič nepočul, vôbec. Takže idem povedať, že nie som svedok," tvrdí Péter. Po tom, čo v sude s kyselinou vo Veľkých Ripňanoch našli pozostatky Andrey Vlčekovej, sa po obnove konania prípad rozdelil na dve časti - Špecializovaný trestný súd má na stole jej úkladnú vraždu, z ktorej je obžalovaný Miroslav Vlček a na okresnom súde v Trnave sú z jej únosu, ktorý sa stal v decembri roku 2016.

Z toho sú obžalovaní traja muži a medzi nimi aj Jozef Péter, ktorý mal podľa Orgánov činnom v trestnom konaní dohliadať na únos Andrey. Tvrdí však, že Andreu Vlčekovú nikdy nevidel, a že v tom čase ani nebol na Slovensku. "V roku 2018 ma zadržal Interpol v Budapešti. Potom som bol prevezený na Slovensko, odvtedy som bol vo väzbe dva a pol roka a teraz som tri roky na slobode," upresnil Péter.

Celý rozhovor so svedkom Jozefom Péterom:

Svoju vinu odmietol

Obhajca Miroslava Vlčeka sa k prípadu odmietol vyjadriť, lebo nedostal povolenie hovoriť od svojho klienta. Bývalý podnikateľ svoju vinu odmieta. O svojej nevine je presvedčený aj Jozef Péter. "Jediný jeden dôkaz, ktorý akože kvázi svedčí voči nám, je výpoveď stroskotaného pseudomafiána Vojtecha Olleho. Som o tom stopercentne presvedčený, že svoju výpoveď zobchodoval s NAKA," tvrdí.

"Som sa ho pýtal opakovane, z akého dôvodu by si Vojtech Olle práve jeho do tej skupiny únoscov, vymyslel. Na to nevedel odpovedať. Tá výpoveď je potvrdzovaná ďalšími dôkazmi, minimálne svedka Ladislava Beréniho," oponoval špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Beréni vypovedal, že bol prítomný pri stretnutí Vojtecha Ollého a Jozefa Pétera v Šahách vo fitnesscentre, odkiaľ mali spolu ísť za Miroslavom Vlčekom.

"Všetky dôkazy, ktoré boli nájdené, vykonané, tak boli v náš prospech. Vždy sa argumentuje tým, že sa našli pachové stopy a DNA stopy. To je všetko v poriadku, ale ani jedna sa nezhodovala s mojou," povedal Péter. Ďalšie pojednávanie sa uskutoční už vo štvrtok 11. januára ráno. Vypovedať majú viacerí znalci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy