Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Exmanželku mal surovo zbiť, zavraždiť a rozpustiť v kyseline. Proti Miroslavovi svedčil jeho vlastný syn
Zdielať na

Exmanželku mal surovo zbiť, zavraždiť a rozpustiť v kyseline. Proti Miroslavovi svedčil jeho vlastný syn

PEZINOK / Nevedel mu prísť na meno a ani raz ho nenazval otcom. Na súde proti Miroslavovi Vlčekovi svedčil syn zavraždenej Andrey. Chlapcovu nebohú mamu mal jej ex-manžel zavraždiť a jej telo rozpustiť v kyseline. Rodina tvrdí, že sa ho báli a neraz mal povedať, že Andreu zabije. Hlohovecký podnikateľ naopak tvrdí, že vzťahy boli dobré, brával ich na dovolenky a synovi kúpil aj malý traktor.

"Najväčší strach mala keď ho pustili z väzby. Mňa prišli do školy zobrať krstní rodičia. Vtedy mi povedali, že mamu niekto uniesol, lebo zavolala, keď ju unášali," uviedol Miroslav Vlček, mladší syn nebohej.  

Andreu uniesli potom, ako vyložila synov v škole a škôlke. Pri sebe mala telefón a z auta ešte stihla zavolať rodine a povedať im že ju unášajú. Potom jej mobil vyhodili a od toho momentu bola nezvestná. "Tieto výpovede dokresľovali okolnosti samotného skutku," objasnil Daniel Lipšic, špeciálny prokurátor.

Andreu mali odviezť do hangáru vo Veľkých Ripňanoch, kde ju mal Vlček priviazať železnými reťazami o stoličku. Potom ju mal dobiť a donútiť, aby podpísala papiere, ktoré sa týkali firmy. Jej telo mal neskôr Vlček rozpustiť v sude s kyselinou.

Na dne zostali zubné plomby, vlasy či náušnice. Ide o kľúčové dôkazy. "Syn nebohej opoznal náušnice, z ktorých bola jedna nájdená v plastovom sude. Vypovedal, že v deň únosu ich mala tieto náušnice na sebe," dodal Lipšic. "Ono veľmi ľahko sa opoznáva keď ich vidíte na osobe, ktorá ich má na sebe, pretože im bola predložená fotka mamy s náušnicami, ktoré tam boli a teda ťažko povedať, že toto nie sú mamy náušnice," ozrejmil Dušan Jóža, obhajca Miroslava Vlčeka.

Matka nebohej aj syn hovorili, že sa Miroslava báli. Domov vraj chodil večer a mal byť agresívny. Raz ju mal aj škrtiť. "On to popiera lebo tvrdí, že sa o rodinu staral a boli to bežné rodinné hádky. Ona toho nikdy svedkom nebola," dodal obhajca. "V podstate minule sa vám vyjadrili, takže by som Vás poprosil o rešpektovanie súkromia v tejto chvíli," poznamenal splnomocnenec poškodených. 

Vlček so synmi v kontakte nie je prakticky od zmiznutia Andrey. "Teraz už by mohol, len zase je ten postoj taký aký je. Nechce aj vzhľadom na to, že sú poškodení v tomto konaní tak ich nechce kontaktovať kvôli tomu, aby neprichádzalo k tomu, že ich ovplyvňuje alebo chce ich ovplyvňovať," doplnil obhajca. Pojednávanie v tejto kauze má pokračovať 7. decembra. Práve v tento deň má vypovedať kľúčový svedok Vojtech Olle. Práve on mal uniesť Andreu Vlčekovú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy