Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Som pripravený niesť akýkoľvek trest. Môžem aj zametať Dúbravku, vyhlásil Danko v súvislosti s nehodou
Zdielať na

Som pripravený niesť akýkoľvek trest. Môžem aj zametať Dúbravku, vyhlásil Danko v súvislosti s nehodou

BRATISLAVA / Je pripravený zametať chodníky a škodu zaplatiť z vlastného vrecka. Andrej Danko sa verejne ospravedlnil za nedávnu nehodu, pri ktorej poškodil semafor. Šéf národniarov a možný kandidát na prezidenta po nehode odišiel domov, no pri stĺpe ostalo evidenčné číslo a olejová škvrna. Tiahla sa až do jeho garáže. V diskusnej relácií RTVS v o 5 minút 12 v nedeľu 14. januára vyhlásil, že absolvoval aj dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. V relácii uviedol aj to, že sa pri nehode zranil, pričom deň po nehode pre TV JOJ povedal, že sa mu nič nestalo.

​"Ďakujem Pánu Bohu, že som nikomu neublížil. Fakt by som sa z toho aj sám zrútil, ak by som niekomu ublížil," uviedol podpredseda NR SR po účasti v nedeľnej diskusnej relácii. Doplnil, že všetky detaily opísal polícii. "Ak mi povie súd, že mám zametať Dúbravku, tak ju budem zametať. Som pripravený niesť akýkoľvek trest," uviedol Danko. Podľa predsedu NR SR existujú rôzne názory na trest a otázkou podľa neho je, či semafor je "verejnoprospešné zariadenie" alebo nie. 

"Keďže som videl, že nikto nepotrebuje pomoc, že semafor bol vypnutý a bol tam aj priechod pre chodcov, tak som išiel domov," vysvetlil svoje konanie po tom, čo narazil do semafora. "Uznávam, že keby sa to stalo opakovane, už ani pri menšej udalosti neodídem z toho miesta bez zavolania polície," doplnil.

Celé vyjadrenie Andreja Danka si môžete pozrieť tu:

Šimečka: Zvoláme mimoriadnu schôdzu

Na vyjadrenia Andreja Danka reagoval predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Myslí si, že ak by Danko mal negatívny výsledok dychovej skúšky, obraňoval by sa tým už v piatok. "Bežne sa zverejňuje, že prebehla dychová skúška, neviem, prečo to polícia odmieta potvrdzovať," poukázal. Avizoval, že ako opozícia budú zvolávať mimoriadnu schôdzu na Dankovo odvolávanie.

Celé vyjadrenie Michala Šimečku si môžete pozrieť tu:

​Danko poškodil v bratislavskej Dúbravke semafor na križovatke. Podľa informácií televízie JOJ24 na mieste nechal svoju ŠPZ. Hneď po nehode vycúval a z miesta činu odišiel. ​Na otázku, prečo odišiel z miesta nehody, reagoval v piatok 12. januára rázne. "Pretože so stĺpom asi neviem spísať udalosť, nie?" povedal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy