Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bezdomovec, ktorého mali vyhodiť z nemocnice je opäť v starostlivosti lekárov. Museli ho hospitalizovať
Zdielať na

Bezdomovec, ktorého mali vyhodiť z nemocnice je opäť v starostlivosti lekárov. Museli ho hospitalizovať

BRATISLAVA / Vytlačili ho z vozíka a nechali pred bránami jednej z bratislavských nemocníc, kde ostal bezvládne ležať na zemi. Tak sa začal príbeh imobilného bezdomovca, ktorého museli ratovať policajti. Muž nakoniec skončil so zdravotnými ťažkosťami hospitalizovaný v nemocnici.

Podľa svedka, pána Jozefa hneď po prepustení z nemocnice mal niekto z personálu vytlačiť na vozíku pred areál a tam ho nechať ležať na chodníku. "Videl som jak z nemocnice sanitár na invalidnom vozíku vytlačil človeka, kde hneď pri plote ho vyhodil jak psa a tam ho nechal ležať pri tej nemocnici," vyjadril sa svedok Marián. To, že muž bezvládne ležal pred bránami nemocnice, nám potvrdila aj polícia. "Policajná hliadka bola vyslaná na základe oznámenia do areálu nemocnice na Mickiewiczovej ulici, kde sa na zemi mal nachádzať imobilný muž," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Michal Szeiff.

Bratislavskí policajti prišli k ležiacemu mužovi a pomohli mu postaviť sa. Pre pána Jozefa sa následne snažili nájsť bezpečné miesto, kde by mohol minimálne prespať. Policajti preto kontaktovali ubytovňu pre osoby bez domova. "Nás kontaktovali policajti s tým, že či by sme boli schopní a ochotní prijať pána, ktorého prepustili z nemocnice," povedal riaditeľ Depaul Slovensko Jozef Kákoš. No keďže mal muž stále zdravotné ťažkosti, do nocľahárne ho prijať nemohli. "Vtedy nebol schopný chodiť a nebol samostatný a žiaľ jediná podmienka, aby mohol využiť služby nocľahárne je, že je schopný fyzicky a psychicky prísť a potom odísť. Pretože cez deň sa v nocľahárni zostať nedá," pokračoval Kákoš.

Policajti kontaktovali viaceré sociálne zariadenia v Bratislave. Podľa našich zistení boli ale plné dokonca aj tie, ktoré slúžia pre ľudí so zdravotnými ťažkosťami. Muža podľa vyjadrení nemocnice ošetrili, no jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Po poučení ho preto prepustili a ako tvrdí svedok vyhodili na chodník. Potom ako mu polícia nenašla miesto v žiadnej nocľahárni, vrátili sa s ním do nemocnice. "Pomocou invalidného vozíka ho presunuli do priestorov nemocnice," povedal Szeiff.

Jozef leží v nemocnici už piaty deň. Podľa informácií TV JOJ utrpel zranenia chrbtice. Jeho zdravotný stav, ani okolnosti za akých k zraneniu došlo nemocnica nekomentovala. Hneď ako sa mužovi polepší, bude sa môcť presunúť do sociálneho zariadenia v Bratislave. "Bolo dohodnuté so zamestnancami ubytovne, že tam muž prečká," dodal Szeiff. "Samozrejme sme pripravení. Pokiaľ sa vylieči a prepustia ho z nemocnice, tak určite môže prísť do nocľahárne... Je to miesto, kde môžu prísť tí, kde ich všade inde odmietli," zakončil Kákoš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy