Jasno
12°
Bratislava
Slovenského utečenca Jána (41) chytila poľská polícia
Zdielať na

Slovenského utečenca Jána (41) chytila poľská polícia

BOCHNIA / Lúpežné prepadnutie, podvody a ďalšie drobné trestné činy má na svedomí Slovák (41) z Tvrdošína. Slovenské súdy ho poslali na 8 rokov za mreže. On však zmizol. Podarilo sa mu unikať celé dva roky. Zadržali ho v Poľsku.

Trestanec utiekol

Ján (41) z Tvrdošína sa už dlhšiu dobu ukrýval na rôznych miestach Poľska. Nakoniec ho miestni policajti vypátrali v meste Bochnia neďaleko Krakova. Slovenská polícia po ňom zažala pátrať ešte v júli 2012.

Ján bol slovenskými súdmi odsúdený na trest odňatia slobody až na 8 rokov. Dôvodom boli jeho lúpežné prepadnutia. Podarilo sa mu však vyhnúť sa trestu a utiecť za hranice.

"Naši slovenskí kolegovia ho podozrievali, že mohol utiecť do Poľska a ukrývať sa na území malopoľského vojvodstva," uviedla Karatyzna Padlo, hovorkyňa polície v Krakove. 

Poľskí policajti ho sledovali už dlhšiu dobu, ale stále sa mu podarilo unikať. Nakoniec dostali anonymný tip o tom, kde presne sa Ján ukrýva. "Policajti zo špeciálnej jednotky zaoberajúcej sa obzvlášť závažnými zločincami ho vypátrali v jednom z domov v meste Bochnia," dodala Padlo.

Nečakal políciu

Ján sa zatknutiu nebránil. Podľa slov policajtov bol prekvapený, že ho vypátrali. "Bol to taký nepríjemný chlap. S nikým sa nechcel veľmi rozprávať," prezradila susedka. "Bol veľmi zaskočený, nekládol odpor. To, že prídu policajti vôbec nečakal," dodala Padlo.

Polícia ho eskortovala do cely predbežného zadržania v Tarnove, kde čaká na rozhodnutie o vydaní späť na Slovensko. "Momentálne čakáme na podklady, aby sme mohli začať s procesom extradície väzňa späť na Slovensko," uviedol okresný súd v Tarnove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy