Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dve dievčatká spadli z balkóna
Zdielať na

Dve dievčatká spadli z balkóna

LIPTOVSKÁ TEPLIČKA / V utorok večer vypadli dve deti z balkóna. Stalo sa tak v Liptovskej Tepličke (okr. Poprad). Danka (4) a jej o dva roky staršia sestra sa Sandra sa hrali, keď povolilo drevené zábradlie a ony spadli z niekoľkometrovej výšky. Obe sú v nemocnici.

Uvoľnilo sa zábradlie

Posledná na balóne videla sestry ich kamarátka Laura. "Hojdali sa tam. Zraru však spadlo zábradlie a ony spadli tiež," opisuje Laura. Sestry pravdepodobne kývali dreveným zábradlím, ktoré bolo povolené. V momente pádu boli všetci v dome, zrazu však počuli buchot a plač. "Otec vybehol hneď von a keď plač neutíchal, vyšli sme von všetci," dodáva príbuzná.

Rodinní príslušníci začali okamžite dievčatá ratovať. Vzali ich do domu a privolali záchranku. V priebehu pár minút dorazila sanitka zo Štrby a záchranári im poskytli odbornú pomoc.

"Po príchode na miesto udalosti boli deti vo veku štyri a šesť rokov pri vedomí a orientované," konštatuje František Majerský, záchranár košickej záchrannej služby.

Obe sú v nemocnici

Na miesto prišli aj leteckí záchranári, ktorí štvorročnú Darinku transportovali do nemocnice. "Prebrali sme dieťa, ktoré spadlo z výšky približne tri metre od posádky rýchlej zdravotníckej pomoci. Následne sme ho pretransportovali na traumatologickú ambulanciu nemocnice Poprad," opisuje Marek Rigda, lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Poprad.

Staršiu Sandru previezli do nemocnice sanitkou. "Staršie z detí má viacnásobné poranenie hornej končatiny. Ide o zlomeniny. Mladšie z detí má poranenie vnútorných orgánov brucha," konštatovala Sylvia Galajda, hovorkyňa nemocnice Poprad.

Prípad je v rukách polície

Prípadom sa zaoberá už polícia, keďže ide o úraz maloletých detí. "Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," ozrejmil Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Dievčatá prišli k úrazu u susedov. Podľa slov príbuzných sa na balkón chodili hrávať často. Nikto však nepredpokladala, že by sa niekedy mohol niekto zraniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy