Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Synovec (5) Zdena Cháru je hrdina! V ohrození života vedel, čo robiť
Zdielať na

Synovec (5) Zdena Cháru je hrdina! V ohrození života vedel, čo robiť

BRATISLAVA / Len 5-ročný Tadeáš, synovec hokejistu Zdena Cháru, spadol do kanála plného vody a fekálií. Malý hrdina mal obrovské šťastie, pretože aj v takejto kritickej chvíli vedel, čo má robiť - kopal nohami, vďaka čomu sa dostal na hladinu, odkiaľ ho vytiahli.

Chlapec - hrdina

5-ročný Tadeáš bol na prechádzke so svojou tetou. Tešil sa, že idú kúpiť darček k jeho narodeninám. Veselo si vykračoval po chodníku, keď ho odrazu nebolo. "Spadol do šachty a ostal tam," opísala incident chlapcova mama.

Kanál s hrdzavým a rozpadnutým poklopom, je uprostred chodníka a je až neuveriteľné, že hoci sa nešťastie stalo ešte v piatok, dodnes je bez akéhokoľvek označenia.

Vďaka mame prežil

To, že z neho malý hrdina vyviazol len so škrabancami je obrovské šťastie a aj veľké zadosťučinenie pre mamu, ktorá ho naučila plávať. "Kopal som nožičkami, ako si ma to učila," povedal mame malý Tadeáš.

Takéto šachty bez krytu nie sú ničím výnimočným. Jeden taký je aj v centre Bratislavy. Poklop zničili ťažké autá a teraz sa obyvatelia obávajú, že by do otvorenej diery mohol niekto spadnúť.

A nemuselo by to do dopadnúť tak šťastne ako v prípade malého Tadeáša. "Ja len ďakujem, že je tu," povedala Tadeášova mama. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy