Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Synovec (5) Zdena Cháru spadol do zhrdzaveného kanála na chodníku
Zdielať na

Synovec (5) Zdena Cháru spadol do zhrdzaveného kanála na chodníku

BRATISLAVA / Ďalší nebezpečný kanál. Tentokrát v Bratislave ohrozil synovca nášho známeho hokejistu Zdena Cháru. Pod týmto 5-ročným chlapčekom sa uvoľnil poklop a on spadol do tmy a a studenej vody plnej výkalov. Začal kopať nohami a vďaka tomu sa dostal na hladinu, odkiaľ ho po chvíli vytiahli.

Zatvoril sa za ním poklop

Len 5-ročný Tadeáš sa vybral na nákup so svojou tetou. Do obchodu však nedošli, chlapec skončil v kanáli. "Zrazu Tadeáško spadol, poklop sa za ním zavrel a on ostal tam," opisuje hrôzu Tadeášova mama.

Otvor s rozmermi asi 50 x 30 centimetrov je priamo uprostred chodníka. Je celý hrdzavý a rám vôbec nedrží ťažkú dosku. Z neďalekej budovy v tom čase na ulicu  vybehol muž pozrieť sa, čo sa stalo.

Chlapec krvácal

"Počul som len ranu. Buchlo to, vybehli sme von. Chlapec krvácal a už ho niesli," opisuje očitý svedok. Malý chlapec mal v sebe toľko sily, že aj v takejto chvíli vedel presne, čo má robiť. Takto to opísal svojej mame.

"Maminka, spadol som, bola tam strašne studená vodička, ostala tma, ale ja som zadržal dych a snažil som sa chytiť tých úchytiek, ale boli vysoko," povedal krátko po nehode Tadeáš.

Nie každý pád má šťastný koniec

Tento pád sa našťastie neskončil tragédiou. Tadeáš skončil s odreninami v nemocnici a dostal antibiotiká na preliečenie infekcie. Práve v stredu oslavuje 5. narodeniny, mama tvrdí, že sa druhýkrát narodil.

Momentálne zisťujeme, komu tento kanál patrí a kto nesie zodpovednosť za to, že malý chlapec tu takmer prišiel o život. Naše mestá sú plné takýchto kanálov a nie každý podobný prípad skončil tak šťastne ako tento.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy