Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V kanáli našli telíčko novorodenca (†1), zahodila ho tam matka
Zdielať na

V kanáli našli telíčko novorodenca (†1), zahodila ho tam matka

VARŠAVA / Čistenie odpadovej šachty sa premenilo na horor. Údržbár, ktorý čistil kanál, vytiahol z jeho útrob telíčko malého novorodenca. Pravdepodobne ho tam odhodila jeho vlastná matka.

Hrozný objav

O naozaj veľmi brutálnom náleze môže hovoriť istý Poliak, ktorý sa rozhodol vyčistiť kanálovú šachtu na miestnom sídlisku. Počas čistenia takéhoto kanála z neho totiž vylovil mŕtve telíčko novorodenca.

Na problém s upchatou kanalizáciou upozornili samotní obyvatelia sídliska. Takýto hrozný objav ale nečakal nikto. "Boli tu nejaké problémy s odtokom a kanálmi a môj muž sa rozhodol, že ho vyčistí," hovorí manželka muža, ktorý dieťa našiel.

Novorodenec v kanáli

Okrem rôznej druhy špiny ale z odtoku vytiahol aj telíčko mŕtveho novorodenca. Okamžite preto zatelefonoval na políciu. "Keď môj manžel našiel dieťatko, bol veľmi rozrušený. Ihneď zavolal policajtov," dodala manželka.

"Policajti išli na miesto a zabezpečili telo novorodenca. O celej veci bol upovedomený aj prokurátor," uviedol hovorca polície Roman Wieczorek. Polícia v poľskom Olsztyne tak okamžite zabezpečila telo malého novorodenca. To sa v kanáli mohlo nachádzať iba niekoľko dní. Poľská polícia momentálne pátra po matke dieťaťa, ktorá ho takto brutálnym spôsobom hodila do kanála.

Zatkli dve ženy, chýbajú im deti

Zatiaľ ale nie je jasné, ako malé dieťa umrelo a či sa vôbec narodilo živé. "Telo novorodenca sme zabezpečili a súdni lekári určia príčinu smrti," dodal Roman Wieczorek.

V sobotu popoludní polícia zadržala dve podozrivé ženy. Tie sa momentálne nachádzajú v cele policajného zaistenia. Obe pred niekoľkými dňami porodili no v oboch prípadoch chýba novorodenec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy