Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTOGALÉRIA. V Českej republike sa narodili pätorčatá
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. V Českej republike sa narodili pätorčatá

PRAHA / V nedeľu ráno sa v Prahe narodili prvé české pätorčatá. Podľa slov lekára z Podolskej pôrodnice, matka aj deti sú v poriadku. Päť súrodencov, štyria chlapci a jedno dievča, ktorí prišli na svet pred 8:00 cisárkym rezom, sp na novorodeneckej jednotke intenzívnej starostlivosti.

Vlak, v ktorom bol otec, meškal...

Otec pätorčiat bol pri pôrode. Do Prahy išiel z domova vlakom, ktorý mal meškanie. "Celú cestu som plakal, mal som strach, že to nestihnem," povedal. Nakoniec ale prišiel včas. Dodal, že maminka pred náročným zákrokom bola viac v pohode, ako on.

Tereza, Alex, Martin, Michael a Deniel

Uviedol, že deti sa budú volať Tereza, Alex, Martin, Michael a netradične písaný Deniel. Doma už na nich čaká starší brat.

Riaditeľ podolského úpstavu pre matku a dieťa jaroslav Feyereisl prišiel kvôli pôrodu týchto detí z kongresu v Dubline, pretože chcel byť pri nich osobne. " Robili sme všetko preto, aby sme boli pripravení na eventuálne komplikácie," uviedol riaditeľ.

Nemocnica bola pripravená na všetko

Nemocnica zdvojila všetky služby, vrátane tých lekárskych na operačnej sále. V pohotovosti boli aj laboratória či služby pre prípadnú transfúziu. Nedeľný termín náročného pôrodu zvolili lekári preto, že býva relatívny kľud.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy