Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Alexandra čaká pätorčatá. Je to nádherné, hovorí
Zdielať na

Alexandra čaká pätorčatá. Je to nádherné, hovorí

MILOVICE / V susednom Česku majú nový slávny pár. Je z obce Milovice a do centra pozornosti sa dostal vďaka tomu, že matka v sebe nosí 5 budúcich bábätiek. A to je český rekord. Kúsok slávy sa ušiel aj otcovi, pretože tých päť potomkov splodil prirodzenou cestou, takže má na celej veci istý podiel.

Alexandra aj deti sú v poriadku

"Keď to budú dievčatká, tak to bude Eliška,Kateřina a Terezka. Máme tu však aj jednovajčených chlapcov a tu je Daniel, Michael. A keď tu budú chlapci, tak to budú Alex a Martin," hovorí budúca mamička Alexandra. 

Maminka Saša a superotec Tonda očakávajú nové prírastky s láskou a nadšením. "Veľmi sa teším," hovorí ocino. "No, je to nádherné. Mňa to tak dojalo, že som vyronila aj slzu," dodáva mamina.

"Budúca mamička sa má veľmi dobre. Plody sú aj podľa posledných ultrazvukových vyšetrení taktiež v poriadku," potvrdila primárka pôrodnického oddelenia v Podolí MUDr. Alena Měchurová.

"Cítime pohyby všetkých detí, takže ja rozoznávam koho je ktorá ručička," dodáva sympatická mamina. A nemocnica v Podolí je na nohách. V Českej republike sa vedú štatistiky už 60 rokov, avšak 5 detí naraz ešte neprišlo.

Mesto budúcim rodičom pomôže

Pätorčatá by sa podľa lekárov mali narodiť v nedeľu ráno. A potom prídu starosti. Kŕmenie materským mliekom asi neprichádza do úvahy. S kŕmením a 50 plienkami denne, sa pod 50 eur nevmestíte. Za mesiac je to 1500. Autosedačky, postieľky - to je ďalších 4000. A tak mesto budúcim rodičom pomôže dvomi pestúnkami a väčším, priestrannejším, bytom.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy