Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Porodila aj napriek potratu. Žaluje nemocnicu
Zdielať na

Porodila aj napriek potratu. Žaluje nemocnicu

ŽIAR NAD HRONOM / Kuriózny prípad rieši nemocnica v Žiari nad Hronom. Čaká ju súdny proces s mladou pacientkou, ktorá zariadenie žaluje za údajne nezvládnutú interrupciu. Žena bola na potrate, no po niekoľkých týždňoch zistila, že je stále tehotná.

Nepodarený potrat prezradili až bolesti

Mladá žena zo stredného Slovenska porodila dieťatko pred 4 rokmi. Dnes šťastná mamička zdravého chlapčeka pritom dlhé týždne vôbec netušila, že je tehotná. Veď v žiarskej nemocnici podstúpila umelé prerušenie tehotenstva. "Bola to neželaná komplikácia a mala som prácu v zahraničí," vysvetľuje svoje dôvody.

Po zákroku sa vrátila do Nemecka do práce. Že sa interupcia nepodarila, zistila po desiatich týždňoch. Pre silné bolesti vyhľadala lekárov a tí jej oznámili, že je stále tehotná. O zdravie nenarodeného dieťaťa mala obavy, keďže nič netušiac, užívala lieky proti bolesti.

"Počas tehotenstva som sa bála, veď kto by sa nebál, som na materskej šťastná, nedala by som ho za nič na svete," dodáva mamička.

Úrad zmenil svoje pôvodné rozhodnutie

Hoci priznáva, že je dnes šťastná, že má synčeka, na nemocnicu podala podnet na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou za neodborne vykonanú interrupciu. Hoci jej dali za pravdu, po pôrode vykonal úrad opakovaný dohľad a zmenil stanovisko. U pacientky mali zistiť anomáliu maternice.

"Na základe tejto novej skutočnosti bol vykonaný opakovaný dohľad, pri ktorom sa zistilo že nemocnica pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti nepochybila," poskytla vyjadrenie Soňa Valášiková, hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Mladá žena chce od nemocnice naspäť peniaze, ktoré zaplatila za interrupciu. "Žiadne prerušenie tehotenstva neurobili, tak začo zobrali peniaze?" Súdne pojednávanie je už vytýčené na koniec mája. Nemocnica sa k prípadu vyjadrí až po ukončení súdneho procesu.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy