Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mala ísť na potrat. 15-ročná Katka sa ale rozhodla inak!
Zdielať na

Mala ísť na potrat. 15-ročná Katka sa ale rozhodla inak!

BRATISLAVA / Ideálne je, keď žena otehotnie, keď je na to po všetkých stránkach pripravená, keď dieťatko chce, žije v šťastnom manželstve, má kde bývať, má dostatok financií a tak ďalej. Život však nie je ideálny a prináša rôzne situácie. Napríklad aj také, keď dievča otehotnie už v pätnástich. Mnohé sa rozhodnú pre interrupciu, no zhruba 1200 slovenských dievčat sa stane matkou pred dovŕšením osemnástky. Toto je príbeh Katky, ktorá sa rozhodla nejsť na interrupciu aj keď mala iba pätnásť rokov.

Katku tehotenstvo prekvapilo

Katke sa narodila dcérka Ninka, keď mala 16. Otehotnela počas prázdnin po ukončení základnej školy. "Ja som sa veľmi potešila," vraví mladá dievčina. Jej matka však také niečo nečakala. Ako veriacu ju to veľmi trápilo. "Začala som kričať, 5 minút som nadávala a potom som sa upokojila," vraví.

Ľudia z okolia mali na to rôzne názory. Mnohí si mysleli, že by bola pre ňu najlepšia interrupcia. "Ja som mala vybavený potrat. Bola som pod veľkým tlakom okolia. Ale povedala som si - svoje dieťa si zabiť nedám," vraví Katarína.

Diskotéky jej vraj nechýbajú

Matka je presvedčená, že by sa deti mali rodiť ženám, ktoré sú už na to pripravené. Otec Ninky je Katkin rovesník. Majú sa stále radi. Katkina sestra Karolínka sa v šiestich rokoch stala tetou.

Mladá mamička odkazuje všetkým, že nič neľutuje a nechýbajú jej ani diskotéky. "Najlepšie je sa tomu vyvarovať, ale keď sa to stane, tak by to človek nemal riešiť potratom," vraví.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy