Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tehotná Lucia (14) skončila v domove. Otec je na slobode
Zdielať na

Tehotná Lucia (14) skončila v domove. Otec je na slobode

PTRUKŠA / Prípad 14-ročného tehotného dievčaťa, ktoré má čakať dieťa s vlastným otcom má pokračovanie. Hoci podľa našich informácií obaja vzájomný pohlavný styk potvrdili aj pred políciou, v rodine došlo k zvláštnej udalosti.

Pomer priznali

Kompetentné úrady sa však k situácii takmer vôbec nevyjadrujú, keďže ide o maloletú osobu. 14-ročná Lucia z Ptrkuše (okr. Michalovce) má čakať dieťa so svojim otcom. Obaja pohlavný styk potvrdili. "Priznal, že mali spolu s otcom alebo s dcérou sexuálny pomer. To znamená, že asi od neho," uvedol starosta obce Ptrkuša Alexander Takács.

43-Andrej paradoxne neskončil vo väzbe. Na základe rozhodnutia súdu je stíhaný na slobode. Podľa sudcov vraj s dcérou nebude súložiť a ani neutečie. "V spise niet okolnosti, ktorá by dostatočne odôvodňovala prijatie záveru, že obvinený by sa opakovane dopúšťal trestnej činnosti, pre ktorú mu bolo vznesené obvinenie," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Luciu presunuli do detského domova

Otec Lucie sa teda vrátil domov k svojej rodine a taktiež aj do svojho zamestnania. S tehotnou 14-ročnou dcérou žil pod jednou strechou približne týždeň. Potom však Luciu náhle presunuli do detského domova. "Neviem, nepoviem nič," povedal otec Lucie, 43-ročný Andrej.

Tehotenstvo Lucie by sa malo v týchto dňoch ukončiť a vzhľadom na jej vek 14 rokov pravdepodobne pôjde o rizikový pôrod. O tom čo s ňou a malým bábätkom bude ďalej všetci mlčia. "Je obvinený zo zločinu vydierania, zločinu znásilnenia a z prečinu súlože medzi príbuznými," dodala Gálová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy