Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žena (40) rodila doma, pomoc záchranárov odmietla
Zdielať na

Žena (40) rodila doma, pomoc záchranárov odmietla

POZDIŠOVCE / Záchranári z Michaloviec vyrazili do dedinky Pozdišovce. Bola to reakcia na telefonát na operačné stredisko polície. Volajúci hovoril o rizikovom pôrode asi 40-ročnej ženy v domácich podmienkach. Záchranári sa ale po príchode na miesto veľkej vďaky nedočkali.

Novorodencovi nemala byť odobratá placenta

"Oznamovateľ tiež uviedol, že novorodencovi po pôrode nebola oddelená pupočná šnúra a a placenta. Po konzultácii s lekármi bol novorodenec v priamom ohorení života," potvrdila košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Situáciu prišli okamžite preveriť policajti aj záchranári. Rodina bola z nečakanej návštevy s šoku. Ženu s bábätkom previezla sanitka po chvíli do michalovskej nemocnice. Tu ale dlho nezostali.

"Žena sa nechcela dať vyšetriť, odmietla aj následnú hospitalizáciu," potvrdil primár pôrodnice z Nemocnice s poliklinikou v Mihalovciach MUDr. Stanislav Filkor.

Išlo o plánovaný pôrod v domácich podmienkach

V tomto prípade išlo o plánovaný pôrod v domácich podmienkach. Tak ako všetko ostatné, aj táto forma má svoje plusy aj mínusy. "Žena aj dieťatko sme nemohli následne vyšetriť," dodal primár.

Rodina je z celej udalosti rozčarovaná. Nemohla si vraj naplno užiť prvé okamihy svojej dcérky. Podľa polície išlo o povinné preverenie oznámenia. "Včasným konaním oznamovateľa a správne zvolením postupom zo strany polície a rýchlej zdravotnej pomoci bol zachránený život novorodenca," dodala policajná hovorkyňa.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy