Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Skutoční hrdinovia! Lukáškovi pomohli na svet policajti
Zdielať na

Skutoční hrdinovia! Lukáškovi pomohli na svet policajti

PERNEK/BRATISLAVA / Mimoriadne dramaticky sa začal deň pre rodinu Cápajovcov z Perneka. Na mladú mamičku Lenku prišli náhle pôrodné bolesti. Sadli s mužom do auta a uháňali do nemocnice. Vyzeralo to tak, že to nestihnú. V tom sa pred nimi zjavila policajná hliadka.

Mamička mala rizikové tehotenstvo

Cápajovci boli len niekoľko metrov od domu. Už vtedy ale vedeli, že situácia je veľmi vážna. Otecko Juraj tušil, že manželka je na tom zle. Bábätko totiž čakala v rizikovom tehotenstve. Čakať na sanitku nebol čas. Do nemocnice sa musel dostať čo najskôr.

Našťastie stretli policajnú hliadku. "Povedal som policajtom, že manželka rodí. A poprosil som o doprovod na Kramáre, lebo sanitka to nestíhala," vraví otecko Juraj.

To sa už svojej, priam až životnej úlohy, zhostili dvaja policajti. Jozef a jeho kolega Bonaventura. Obaja totiž nepatria k zásahovým zložkám. Napriek tomu vedeli, čo majú robiť.

Mamička dorazila do nemocnice včas

"Vypýtali sme si povolenie od krajského operačného na použitie výstražného zariadenia a išli sme na Kramáre," hovorí zasahujúci policajt Jozef Valent.

Mamička dorazila do nemocnice včas. Dieťatko sa tak už stihlo narodiť na sále. "Rodička priviedla na svet chlapca hneď po príchode do nemocnice. Obaja sú v poriadku, zdraví," potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská. Na svete je malý Lukáško, na ktorého už doma čaká starší brat.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články