Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Lacné nákupy v Poľsku nemusia byť vôbec lacné...
Zdielať na

Lacné nákupy v Poľsku nemusia byť vôbec lacné...

NOWY TARG / Vyzerá to tak, že slovenskí vodiči sú špecialistami na dopravné priestupky v Poľsku. Najčastejšou chybou je nedodržanie predpísanej rýchlosti a najčastejšími previnilcami sú vodiči cestujúci na tamojšie trhy za lacným nákupom.

Policajti z oddelenia Inšpektorátu cestnej dopravy zvyknú zastavovať autá, napríklad za prekročenú rýchlosť. Stále častejšie sa im ale stáva, že pri tom natrafia práve na Slovákov, ktorí idú do populárneho Noweho Targu.

To je aj prípad pani Moniky. Tá si pravdepodobne nevšimla značku, ktorá označovala začiatok obce. Rýchlosť prekročila o 40 kilometrov. Nasledovala pokuta.

Slováci sú pritom nositeľmi akéhosi negatívneho rekordu, čo sa týka počtu spáchaných priestupkov na ceste vedúcej do Nového Targu. Denne ich je tu vraj niekoľko desiatok a poľskí policajti toho využívajú.

Za deň policajti zarobia aj 1 500 €

"Zaregistrovali sme veľmi veľa priestupkov prekročenia rýchlosti spôsobených slovenskými vodičmi. V priebehu jedného dňa až 6 000 zlotých (čo je asi 1 500 eur)," hovorí riaditeľ ITG Krakow Piotr Marzec. Veľký výskyt Slovákov zaznamenávajú práve počas dní, kedy sa tam konajú trhy. Vtedy do Poľska putujú celé zástupy áut.

Problém ale v takomto prípade nastáva, keď si Slováci, ktorí idú na nákupy do Poľska, so sebou zoberú iba eurá a žiadne zloté. Slovenskí vodiči by si tak na poľských cestách mali dávať zrejme väčší pozor. V opačnom prípade sa im môže ľahko stať, že za výlet do Noweho Targu zaplatia dvojmo. Prvýkrát na trhu a druhýkrát dopravným inšpektorom.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy