Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tínedžer (13) dobodal na smrť adoptívneho brata (†3)
Zdielať na

Tínedžer (13) dobodal na smrť adoptívneho brata (†3)

STORD / Trinásťročný mladík ubodal na západe Nórska svojho trojročného adoptívneho brata. Páchateľ sa po zadržaní pri policajnom výsluchu k činu priznal, informovala agentúra DPA.

Chlapec mal zraniť aj svojho otca

Rodinná dráma sa odohrala v priebehu návštevy pracovníka ústavu starostlivosti o mládež v ostrovnej obci Stord asi 60 kilometrov južne od Bergenu. Dieťa s ťažkými bodnými ranami ležalo pred domom. Zranený bol údajne i otec 13-ročného delikventa. 

Skutoční rodičia zabitého chlapca sa podľa denníku Bergens Tidende nemohli o svoj dieťa sami starať, pretože užívali drogy. Chlapček bol preto od mája v pestúnskej starostlivosti v náhradnej rodine. 

Polícia neuvidela, čo mladíka k tomu dohnalo

Polícia neuviedla, aký bol motív mladistvého. Ten vzhľadom k svoju veku ešte nie je trestne zodpovedný. Teraz je podľa polície v starostlivosti výchovného ústavu.

"Stala sa obrovská tragédia," povedala agentúre NTB starostka obce Liv Kari Eskelandová, podľa ktorej bude miestnym ľuďom dlho trvať, kým sa zo šoku spamätajú. Ku krízovej schôdzke sa zišli psychológovia, zdravotníci i zástupcovia cirkvi. 

Podobné nešťastie sa stalo nedávno aj v poľskom Zakopanom, keď 16-ročný chlapec ušiel v noci z detského domova a navštívil svojho brata. Vzal si so sebou nôž a zaútočil ním na staršieho súrodenca.VIAC VO VIDEU. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy