Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tínedžer (16) ušiel z detského domova a dobodal brata
Zdielať na

Tínedžer (16) ušiel z detského domova a dobodal brata

ZAKOPANE / O tom, že rodinné problémy sa nemajú riešiť alkoholom, sa presvedčil iba 16-ročný chlapec. Ten ušiel v noci z detského domova a rozhodol sa navštíviť svojho brata. Vzal si so sebou nôž a zaútočil ním na staršieho súrodenca.

Hneval sa, že ho dal do detského domova

Tínedžer utiekol z detského domova a prišiel navštíviť svojho 19-ročného brata. Tam sa medzi nimi strhla hádka. Príčinou malo byť podľa svedkov to, že starší brat dal svojho súrodenca po smrti rodičov do detského domova. V záchvate zúrivosti a poriadne potúžený alkoholom vytiahol mladší z chlapcov nôž.

"16-ročný chlapec v stave opilosti bodol štyrikrát svojho brata nožom v okolí brucha," potvrdil hovorca polície v Zakopanom Kazimierz Pietruch. 19-ročného muža previezli s ťažkými zraneniami záchranári sanitkou do nemocnice v Zakopanom.

"Mal zranenia po štyroch ranách v okolí brucha a poškodenú vnútornú stenu žalúdka. Našli sme v ňom aj úlomok z noža," povedal záchranár Ali Issa Darwich.

Starší s bratom skončil v nemocnici

19-ročný mladík pravdepodobne nechcel bratovi spôsobovať ďalšie problémy a tak napriek ťažkým zraneniam podpísal z nemocnice reverz. Samotní lekári ale tvrdia: Starší z bratov, tým že odišiel z nemocnice, veľmi riskoval. Bodné rany totiž môžu spôsobiť napríklad vnútorné krvácanie, aj keď už boli ošetrené. Vyzerá to ale tak, že údajnému páchateľovi za tento čin nič nehrozí. Konečné slovo má mať ale rodinný súd.

"Len rodinný súd o tom rozhoduje v tomto prípade pravdepodobne bude mladík stíhaný len za priestupok proti výchove, ale môže sa stať že to bude prekvalifikované na trestný čin," uzavrel hovorca polície Pietruch.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy