Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dávid (†23) chránil svoju snúbenicu. Opitý muž (37) ho dobodal nožom
Zdielať na

Dávid (†23) chránil svoju snúbenicu. Opitý muž (37) ho dobodal nožom

KRAKOV / Mali pripravovať svadbu, teraz ich však čaká pohreb. Veľmi ťažké chvíle zažíva rodina mladého chlapca, ktorého na ulici dobodal opitý muž a to priamo v deň jeho vlastných narodenín. Na celú vraždu sa pritom musela pozerať aj jeho snúbenica.

V deň svojich narodenín

23-ročný Dávid sa vracal z oslavy svojich narodenín, kde sa čerstvo zasnúbil so svojou priateľkou. Cestou stretli 37-ročného opitého muža z Nového Targu. Ten začal obťažovať Dávidovu snúbenicu a jej kamarátku. Na prvý pohľad sa celá vec mohla skončiť iba slovnou potýčkou.

"Dávid sa postavil na obranu svojej snúbenice a jej kamarátky a prosil muža, aby im dal pokoj. Vyzeralo to, že sa mu to podarí," ujasnil okolnosti tragédie hovorca Malopoľskej polície Mariusz Ciarka.

Nepriznal sa

Vtedy mal ale opitý muž vytiahnuť z vrecka nôž a dvakrát ním bodol mladíka. Po otrasnom čine sa rozbehol preč. "Polícia muža zadržala o niekoľko stoviek metrov ďalej, tváril sa akoby nič nestalo a jedol kebab," dodal hovorca pol

Muž sa k celému činu odmietol priznať, usvedčila ho až zakrvavená košeľa, ktorú mal so sebou. V tejto chvíli ho polícia zadržala na dobu troch mesiacov. Prokurátor už podozrivého obvinil z vraždy.

Hrozí mu doživotie

"Za trestný čin zabitia mu hrozí trest odňatia slobody na osem rokov, dvadsaťpäť rokov, alebo doživotný trest," upresnil prokurátor Okresnej prokuratúry v Krakowe Janusz Hnatko.

Na mieste kde zabili 23-ročného Dávida sa celý deň zhromažďovali miestni obyvatelia. Tí si túto udalosť nevedia nijako vysvetliť. "Je to pre mňa šok, hlavne preto, že ten človek bol opitý a mal so sebou nôž. Nikto normálny s nožom nechodí, ani ja nemám pri sebe nôž. Je to vražda, ktorá si zaslúži najvyšší trest," myslia si obyvatelia Krakova.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy