Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Petr K. žil len pre Moniku (†36) a Klárku (†8), tvrdia susedia
Zdielať na

Petr K. žil len pre Moniku (†36) a Klárku (†8), tvrdia susedia

OSTRAVA / Po smrti dvoch Češiek na dovolenke v Hurghade vyšlo na povrch veľa správ, ktoré opisovali Petra ako beštiu, ktorá svoju ženu a dieťa nikdy nemilovala. Opak je pravdou, aspoň tak tvrdia susedia rodiny.

Mali sa veľmi radi

Obyčajný panelákový byt na Továrnej ulici v Ostrave manželia K. najprv zdieľali s rodičmi Moniky. "Monika bola už ako dieťa veľmi roztomilá a dobrá,“ zaspomínal sused z druhého poschodia Jan Szušcik. Celý život pracoval ako vedúci recepcie Lázní Darkov a ako hovorí, na ľudí má čuch.

"Ráno si  spievala naše slezské pesničky a ja som ju rád počúval.“
S manželom Petrom sa zoznámila pred asi jedenástimi rokmi v hoteli, kde bola čašníčkou. "Petr sa sem po svadbe prisťahoval a ja si myslím, že sa mali veľmi radi.“ Po smrti Monikiných rodičov mladý pár v byte zostal, narodila sa Klárka.

Nikdy som od nich nepočula hádku

Podľa všetkých susedov to bola vzácne súdržná, príkladná rodina. Informuje český denník Blesk. "Ja bývam desať rokov priamo pod nimi,“ zverila sa ďalšia žena z domu, Eva Hanzlová. "Nikdy som od nich nepočula krik alebo hádku. Nepovedali si krivé slovo.“ 

Pani Hanzlová pridáva ďalší detail do mozaiky života Petra a Moniky K. "Pred odjazdom na tú dovolenku mi Monika povedala, že sa teší na návrat. Že vraj sa im v Petroviciach páči jedna parcela, po návrate ju kúpia a začnú si stavať dom. Tie reči o rozvode sú určite klamstvo,“ rezolutne dodala susedka.

Jazdili na dovolenky aj v zime

Ďalší ľudia, ktorí poznajú rodinu mnoho rokov, zase spomínajú na to, ako všetci traja spoločne jazdili na lyžiarske výlety do hôr alebo na to, ako mal Petr K. skoro každý víkend plné ruky práce. "On bol veľmi šikovný automechanik a ľudia ho vyhľadávali,dodal ďalší sused z domu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy