Zatiahnuté
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Českí vyšetrovatelia sú v úzkych. Bola Monika (†36) znásilnená?
Zdielať na

Českí vyšetrovatelia sú v úzkych. Bola Monika (†36) znásilnená?

HURGHADA / Urobili to naschvál alebo si to nevšimli? Na egyptských vyšetrovateľov majú ťažké srdce všetci ich českí kolegovia. Najskôr dlho čakali na prevoz tiel do Čiech a teraz nezistia pravdivosť jednej z verzii zabitia. Už Petr po tragédii avizoval, že našiel Moniku bez nohavičiek, čo by mohlo znamenať znásilnenie. No kvôli formaldehydu sa to nikto nedozvie...

Znásilnenie naznačoval aj Petr

Súdni lekári aj detektívi sú dotknutí prístupom egyptskej strany k vyšetrovaniu prípadu. Kvôli ich vláčnemu prístupu k vyšetrovaniu, ale možno aj úmyselnému lajdáctvu, už asi nikdy nerozlúštia, či Monika bola alebo nebola znásilnená.

Práve možnosť znásilnenia naznačoval hneď po tragédii otec rodiny Petr K., ktorého egyptské štátne zastupiteľstvo už viac ako mesiac drží ako svedka, ale aj hlavného podozrivého v Hurghade.

Nemala na sebe nohavičky

"Manželka aj dcéra boli otočené na bruchu. Sedel som na posteli a všimol som si, že manželka nemá nohavičky. Nikdy si ich dole nedávala. Nedokážem si to vysvetliť,“ opisoval Petr K. okamih, kedy najbližšie našiel mŕtve.

"Túto verziu pitva vylúčila u dievčatka, ktoré malo čiastočne zachovanú sliznicu. U matky už s ohľadom na rozklad tkaniva a na fakt, že telá boli ošetrené formaldehydom, pitva nič nezistí,“ povedal českému denníku Blesk zdroj blízky vyšetrovaniu.

S telami mŕtvych turistiek Egypťania podľa niektorých zdrojov oboznámených s prípadom nezachádzali veľmi profesionálne. "Mohlo tak dôjsť k zakrytiu mnohých stôp, s ktorými už teraz detektívi nemôžu pracovať,“ dodáva zdroj.

Mohlo sa tak stať z nedbalosti, ale aj úmyselne v snahe neohroziť turistický ruch v Egypte. To by sa najskôr stalo, ak by sa ukázalo, že sa matka s dcérou otrávili v hoteli jedlom či pitím, alebo že Moniku niekto znásilnil.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

blesk.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy