Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podozrenie sa stáva skutočnosťou. Petr K. (35) mal prístup k jedom
Zdielať na

Podozrenie sa stáva skutočnosťou. Petr K. (35) mal prístup k jedom

HURGHADA / Českí policajti stále nevedia, čo spôsobilo v egyptskom letovisku smrť Moniky a jej dcéry Klárky. Medzi verziami, ktoré teraz zaradili na prvé miesto, je otrava kyanidovou zlúčeninou. Ostravská polícia zisťuje, či otec rodiny Petr K. mohol mať prístup k prudkým jedom.

Vzal si jed z práce?

Ukázalo sa, že v automobilkách – Nošovice, kde je Petr K. zamestnaný, nie sú výnimkou – sa pri legovaní oceľových súčiastok (napríklad hriadeľov) používa kyanidová kúra. Povrch takto upravených dielov je potom mimoriadne tvrdý a odolný. Píše český denník Blesk.

"Teoreticky by si šikovný človek jed takto obstarať mohol," pripustil zdroj Blesku. K zabitiu človeka podľa neho stačí päť kryštálikov, a pretože je látka bez chuti a zápachu a podobá sa zošednutej kuchynskej soli, obeť vôbec netuší, čo prehĺta. "Pátranie sa uberá aj týmto smerom,“ dodal o prípade informovaný policajt.

Problém s prevozom tiel

Česká polícia sa však počas vyšetrovania stretáva s lajdáctvom egyptských partnerov. "Telá matky s dcérou sa k nám dostali až po dvoch týždňoch. Boli už čiastočne mumifikované, bez telesných tekutín a s dutinami poškodenými formaldehydom," dodáva policajt. VIAC TU

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy