Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Manžel a otec mŕtvych Češiek (†36,†8): Strach o život!
Zdielať na

Manžel a otec mŕtvych Češiek (†36,†8): Strach o život!

HURGHADA / Manžel a otec Moniky a Klárky musí kvôli vyšetrovaniu naďalej ostať v Egypte. Rozhodol o tom miestny prokurátor. Nepomohla ani diplomatická nóta, ktorú poslalo české ministerstvo zahraničia.

Pobyt mu hradí cestovná kancelária

Podľa českého portálu blesk.cz bez obvinenia môže Petr K. zostať v Egypte ešte dva mesiace. "Doporučili mi, aby som neopúšťal hotel. Ten je ale malý a som tu zavretý 24 hodín denne. Chodím len na raňajky a večeru. Neviem, čo teraz budem robiť. Som v koncoch," cituje muža blesk.cz.

Nedobrovoľný pobyt v Egypte mu momentálne platí cestovná kancelária. "Zaistili sme mu hotel a polpenziu. Ide o individuálnu vec. Nedokážem vôbec povedať, ako dlho to bude trvať. Zatiaľ platíme," povedal hovorca cestovnej kancelárie Blue Style Martin Slaný. Sumu však odmietol vyčísliť.

Na pohreb púšťali len vyvolených

Pomôcť Petrovi, ktorý je podozrivý z vyvraždenia svojej rodiny, sa snažilo pomôcť aj české ministerstvo zahraničia. Poslalo kvôli nemu do Egypta diplomatickú nótu. Petr však bez obvinenia môže ostať v Egypte aj ďalšie dva mesiace. Pre Blesk to potvrdila hovorkyňa Ministerstva zahraničia ČR Johana Grohová. 

Moniku (†36) a Klárku (†8) pochovali 14. augusta v Karvinej, odkiaľ pochádzali. Na obrad púšťali iba ľudí, ktorí boli na zozname. Pozrite si reportáž Veroniky Hulíkovej.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy