Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Egypťania pokazili vyšetrovanie. Telá Češiek previezli neskoro
Zdielať na

Egypťania pokazili vyšetrovanie. Telá Češiek previezli neskoro

HURGHADA / Nulová spolupráca! Takto hovoria kriminalisti z Česka o prístupe svojich egyptských kolegov v rámci vyšetrovania záhadnej smrti Moniky a Klárky v Hurghade.

Naťahujú to zámerne?

"Zásadné je 14-denné meškanie pri predávaní mŕtvych tiel,“ povedal policajný zdroj blízky vyšetrovaniu. Zatiaľ čo sedemčlenný vyšetrovací tím policajného riaditeľstva Moravskosliezského kraja robí, čo môže, egyptská kriminálka jeho prácu doslova a do písmena sabotuje. Je to náhoda, alebo zámer?

Vyšetrovanie sa podľa policajného zdroja denníka Blesk naťahuje najmä preto, že doteraz česká strana nemá oficiálne závery z pitvy ani z chemických rozborov vzoriek tkanív oboch zomrelých českých turistiek.

14-denné meškanie tiel bude kľúčové

"Nedá sa predpokladať, že ich budeme mať k dispozícii skôr než o dva alebo možno aj tri týždne," potvrdil ďalší policajný dôstojník. Ukazuje sa, že kľúčovým pre celý prípad môže byť to, že egyptská strana predala telá matky a dcéry až s 14-denným meškaním! "To má pochopiteľne na naše vyšetrovanie veľmi negatívny vplyv,“ vysvetlil policajný zdroj.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy