Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Petr K. (35) čaká na trest v luxuse. Hotel mu platí cestovka
Zdielať na

Petr K. (35) čaká na trest v luxuse. Hotel mu platí cestovka

HURGHADA / Petr K. (35) z Karvinej, ktorý na dovolenke v Hurghade stratil manželku Moniku (†36) a dcéru Klárku (†8), stále zostáva v Egypte. Čaká, kým sa neskončí policajné vyšetrovanie. Tamojší prokurátor ho tam drží aj ako svedka, ale aj hlavného podozrivého. za dvojnásobnú vraždu hrozí v Egypte trest smrti.

Pobyt mu hradí cestovná kancelária

Celý pobyt mu hradí cestovná kancelária. Petr K. ju už stál 12 000 českých korún (465 €) a účet bude ešte vyšší. Monika a Klárka zomreli v hoteli Titanic Palace v egyptskej Hurghade. Tam Petr prebýval na účet poisťovne, neskôr sa presťahoval do hotela Sea Garden.

Tento hotel mu hradí cestovná kancelária Blue Style. "Cítime povinnosť sa o nášho klienta postarať. Izbu s polpenziou budeme hradiť, pokiaľ Petr K. nebude môcť odcestovať do Česka.," povedal pre blesk.cz hovorca kancelárie Martin Slaný.

Chce pomôcť polícii

Podľa portálu ahaonline.cz otca rodiny psychicky na diaľku podporujú najbližší príbuzní a priatelia, s ktorými denne telefonuje. "Odkazoval som po mojej sestre, že budem na našej polícii akokoľvek nápomocný, či to bude detekor lži alebo akýkoľvek iný výsluch. Nemám, čo skrývať a chcem sa každopádne dozvedieť pravdu," prehlásil. V telefonickom kontakte je taktiež s českou konzulkou v Egypte, ktorá ho informuje a aktuálnej situácii v krajine. Moniku a Klárku pochovali 14. augusta v Karvinej, odkiaľ pochádzali.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy