Zatiahnuté
24°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Smrť Moniky (†36) a Klárky (†8). Toto sú látky, ktoré ich mohli zabiť
Zdielať na

Smrť Moniky (†36) a Klárky (†8). Toto sú látky, ktoré ich mohli zabiť

HURGHADA / Smrť mladej ženy Moniky (†38) a jej dcérky Klárky (†8) zostáva aj naďalej záhadou. Manžel a otec otrávených Petr (35) stále zostáva v Egypte. Miestna prokuratúra ho naďalej drží v Hurghade ako svedka ale aj ako podozrivého. Aký jed mohol pripraviť matku s dcérou o život?

Kyselina

Jej chuť je pálivá. Spôsobuje poleptanie tkaniva a jeho odumretie. Smrť zvyčajne nastáva za niekoľko hodín. Otrava sa prejavuje pálením v ústach, bolesťami žalúdku a zvracaním. V zvratkoch býva väčšinou aj krv.

U niektorých kyselín tečú postihnutému slzy, kašle, nemôže dýchať. Vražda i samovražda kyselinami je podľa blesk.cz vzácna. Časté sú ale nešťastné náhody zámeny fliaš.

Luh

Chuť je pálivá a smrť v tomto prípade nastáva behom niekoľkých hodín ale aj dní. Spôsobuje poleptanie tkaniva a rozleptanie žalúdku. Sliznice bývajú kašovité, žalúdok je stiahnutý.

Poškodený môže cítiť silnú, pálivú bolesť od úst až po žalúdok, zvracanie, začervenanie sliznice úst, hrdla, bolesti žalúdku...

Oxid arzenitý

Táto látka je cítiť po cesnaku. Smrť zväčša nastáva za jeden až dva dni. Spôsobuje odvodnenie a zástavu srdce. Otrava sa prejavuje žalúdočnými a črevnými problémami, škrabaním v ústach a prudkým zvracaním.

Postihnutý má veľký smäd, chraplavý hlas, kŕče v lýtkach a môže dôjsť k obrne rúk a nôh. Zvláštnosťou je, že arzén sa dá preukázať v kostiach aj po niekoľkých rokoch. Vražda týmto štýlom bola podľa portálu blesk.cz v minulosti častá, teraz je vzácna.

Hrozí, že spácha samovraždu 

"Bolo mi doporučené, aby som neopúšťal hotel. Ten je ale malý a som tu zavretý 24 hodín. Som v koncoch," povedal pred časom pre televíziu Nova Petr K. (35)

Petr prežíva v Egypte krušné chvíle. Tamojšia prokuratúra ho nechce pustiť domov v tragickom prípade figuruje ako svedok ale aj ako hlavný podozrivý. je tam sám a to podľa psychiatra, ktorého oslovil portál blesk.cz, môže spôsobiť veľké problémy.

"...Strach a úzkosť vyvoláva tzv. poplachové reakcie. Znamená to, že človek môže dostať infarkt alebo žalúdočné vredy. Nahromadený stres, ktorý trvá dlhšiu dobu, môže dokonca vyústiť v pokus o samovraždu...," uviedol pre blesk.cz psychiater Jan Cimický. 

Krátko po smrti Moniky a Klárky sa do hotela v egyptskej Hurghade vybral aj reportér Prima Family Ján Novák Pozrite si archívnu reportáž s možnými variantami smrti aj rozhovor s miestnym lekárom.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 17:50.

blesk.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy