Polojasno
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Muž zavolal na políciu s vyhrážkami. Operačný dôstojník si vypočul šokujúce slová
Zdielať na

Muž zavolal na políciu s vyhrážkami. Operačný dôstojník si vypočul šokujúce slová

TRENČÍN / Mimoriadne kuriózny prípad museli riešiť policajti z Nemšovej. Jeho hlavným aktérom bol 42-ročný Juraj, ktorého obvinili z útoku na verejného činiteľa. Mužovi sa totiž nepozdávalo správanie jedného z policajtov. Rozhodol sa preto vytočiť 158. Operačný dôstojník si následne vypočul šokujúce slová.

Všetko sa to začalo, keď tento muž z Nemšovej odmietol zablatiť taxikárke za odvoz. Tá privolala policajnú hliadku. 42-ročny Juraj napokon za služby zaplatil a policajti vyriešili vec dohovorom. Banálny prípad mal však absurdne pokračovanie. "Nespokojný muž zavolal na tiesňovú linku polície, kde operačnému dôstojníkovi oznámil, že chce podať sťažnosť na policajta, ktorý ho v ten deň riešil. Za použitia vulgarizmov na adresu policajta uviedol, že ho zabije a že ak by mal zbraň alebo nožík na mieste riešenia incidentu s taxíkom, zabije ho hneď tam na mieste," informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Muž povedal vyhrážky s pokojným hlasom

Juraj mal vyhrážky niekoľkokrát pokojným hlasom zopakovať a dokonca trval na tom, aby bol dotyčnému policajtovi záznam z jeho telefonátu prehratý. Netrvalo dlho a policajná hliadka zazvonila u muža doma. "Po vykonaní potrených procesných úkonov bol 42- ročný muž obvinený zo spáchania prečinu Útok na verejného činiteľa. Na obvineného, ktorý bol už aj v minulosti súdne trestaný, bol podaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby," priblížila Kuzmová. 

Juraja tak pre výhražný telefonát policajtom eskortovali na sud. Pre jeho nevyspytateľné správanie nás k nemu nepustili. Obhajca by ho radšej než vo väzbe videl v nemocnici, no vyšetrovateľ preskúmanie jeho duševného stavu nenavrhol. "Obvinený bol vzatý do väzby pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti, rozhodnutie o väzbe ale nie je právoplatné, podanou sťažnosťou sa bude zaoberať Krajský súd v Trenčíne," povedal hovorca krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

Obvinený muž už bol v minulosti súdne trestaný. Teraz mu hrozí, že vo väzení strávi až tri roky.

Súvisiace články