Oblačno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V byte našli zastrelených kamarátov. Vyšetrovanie tragédie je ukončené
Zdielať na

V byte našli zastrelených kamarátov. Vyšetrovanie tragédie je ukončené

SNINA / Bola to dvojnásobná tragédia. V byte našli dvoch zastrelených kamarátov. Polícia prípad vyšetrovala ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Jeden z nich mal namieriť zbraň na druhého a následne si sám siahol na život. Streľbu na polícii nahlásil tretí muž, ktorý mal byť svedkom tragédie. Polícia vyšetrovanie ukončila.

​Stalo sa to vlani začiatkom júla. Správa o dvoch zastrelených mužoch, ktorých našli v byte, otriasla celým mestom. "Som učiteľkou v materskej škole, tak sa ma to mimoriadne dotklo. Chlapcov som ako maličkých poznala," priznala suseda. Polícia prípad vyšetrovala ako obzvlášť závažný zločin vraždy. "Ja som nič v noci nepočula. Prišli policajti, pýtali sa, či sme niečo nepočuli," opísala.

Kľúčový mal byť svedok

Z vyšetrovania vyplývalo, že jeden z mužov namieril zbraň na druhého a vzápätí si sám siahol na život. Kľúčová mohla byť výpoveď tretieho muža, ktorý streľbu nahlásil a ktorý mal byť svedkom tragédie. Polícia ho v súvislosti s vraždou zadržala, no neskôr ho pustili na slobodu. O niekoľko dní však muža zadržali znova a obvinili pre drogovú trestnú činnosť.

​Vyšetrovatelia pracovali s viacerými verziami. Jeden z nebohých mužov mal byť príslušníkom finančnej správy. To, či výstrely padli zo služobnej zbrane, aké boli okolnosti tragédie, a ktorý z dvojice mužov strieľal, polícia dodnes oficiálne nezverejnila. Po desiatich mesiacoch Úrad inšpekčnej služby vyšetrovanie ukončil. "V danej veci bolo vyšetrovanie ukončené, kde bolo trestné stíhanie zastavené, nakoľko je trestné stíhanie neprípustné," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy