Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prípad dvojnásobnej tragédie v Snine: Podozrivého pustili na slobodu, potom ho znova zadržali
Zdielať na

Prípad dvojnásobnej tragédie v Snine: Podozrivého pustili na slobodu, potom ho znova zadržali

SNINA/HUMENNÉ / V prípade dvojnásobnej tragédie v Snine vyšli najavo prekvapujúce informácie v súvislosti s tretím mužom. Ten mal byť v byte, kde našli dvoch zastrelených kamarátov, no na polícii to ohlásil až po niekoľkých hodinách. Polícia ho ako podozrivého zadržala, no následne z cely policajného zaistenia prepustila na slobodu. Vzápätí sa tam ocitol znova a momentálne už sedí vo väzbe. Dôvodom sú drogy.

Bol to čierny deň, ktorý otriasol celým mestom

Dvoch mladých mužov našli zastrelených v byte. Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy a nateraz k smrti dvoch kamarátov nemôžu zverejniť podrobnosti. Streľbu na polícii nahlásil tretí muž, ktorý mal byť s nimi v byte. Avšak až po niekoľkých hodinách. Dovtedy sa mal podľa informácií TV JOJ pohybovať po meste a na sídlisku vo vchode jednej z bytoviek ukryť nezistenú látku pod škatuľu s letákmi. Polícia ho ale vtedy ako podozrivého zadržala v súvislosti s vraždou, no následne prepustila na slobodu. Vzápätí ho ale zadržali znova.

"Dňa 10. júla 2023 bolo uznesením vyšetrovateľa OKP OR PZ Humenné začaté trestné stíhanie pre zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok. Voči podozrivej osobe bolo vznesené obvinenie a vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," priblížil Daniel Džobanik, vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove. "Obvinený pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, bol sudkyňou pre prípravné konanie vzatý do väzby, na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti a tiež, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.


Vyšetrovanie stále prebieha. To, či obvinený drogy sám užíval, alebo s nimi obchodoval, zisťujú kriminalisti. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodal Džobanik. Rozhodnutie okresného súdu je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy